Diego - Nissan Primera GT (P11) - SR20VE

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Zamčeno
Diego

Diego - Nissan Primera GT (P11) - SR20VE

Příspěvek od Diego » 04 úno 2018, 17:18

Po těch pár letech, co jsem tady registrovaný, jsem se konečně rozhodnul/dokopal k tomu představit mou stávající radost na kolech. Je jim Nissan Primera GT P11 z roku 1998 v karosářské verzi sedan, na kterém nezůstala nit suchá :) :twisted: .

Je to už má čtvrtá Primera a třetí GT. Nedám na tyhle auta dopustit, rozepisovat se nějak moc asi nemá smysl, spousta lidí ví o co jde. Nenápadný sedan s velice dobrým a propracovaným podvozkem už v sérii a motorem SR20DE. Veliká výhoda je, že si člověk může tohle auto doladit k obrazu svému z nepřeberného množství aftermarket/performance dílů a taky díky "puzzle systému" skládání auta z ostatních Nissanů té doby. Ale to by bylo na dlouhé povídání, takže přejdu k mé Primeře.

Srdcem auta je motor SR20VE (k tomu jsem se dostal koupí vínové Primery, kterou měl původně Lukyisek a pak chvíli Tom - sr20detn14 a víceméně je právě motor jedinou věcí, co mi z vínové Primery zůstala), takže jsem šel cestou atmosférického motoru.

Karoserie:
Po delší době hledání jsem sehnal krásné, neshnilé, naprosto sériové GT v sedanu s ověřeným nájezdem 150tkm původem z Německa, jeli jsme pro něj s přítelkyní do Polska k hranicím mezi DE/PL a najeli přes 1200km :smt003 . Vyplatilo se to, karoserie je krásně pevná oproti kusům, co jsem měl předtím.

Motor + převodovka:
SR20VE (z výroby 190k, 196Nm) - perfektní stav, čistý, všude okolo 13,5Baru, původně ve vínové Primeře nalazeno u Coobcio.pl - "piggyback" EcuMaster 2 - 212k/224Nm na BA95.

Po pár úpravách (CAI, zap.kabely Splitfire) přišla na řadu Nistune Real Time ECU Type 4 - naladěno Tofojem na BA98+ (perfektní práce, díky), na brzdě jsem zatím nebyl, ale rozdíl je to znatelný - rozhodně lepší průběh, víc "síly" i ve spodním pásmu otáček, omezovač nastaven na 7800ot/min.

CAI z nerezi vyvedeno do nárazníku (krásná práce, díky Jagymu a Adamovi) s "velocity stack" a filtrem K&N (nový filtr od Simoty).

Zapalovací kabely Splitfire Twin Core 8.8mm, palivové čerpadlo z Imprezy WRX, menší baterie, silnější vodní chladič, spojka Exedy (nové svíčky NGK Iridium MAX - BKR6EIX-P ).

Převodovka je z Nissanu Pulsar VZ-R (SR16VE), je oproti GT převodovce kratší a má samosvor, originální VLSD byl nahrazen Helical torsen LSD od MFactory, převodovka byla komplet rozebrána a překontrolována, nové zesílené kolečka 3+4.st. v převodovce, nové gufera, nové ložiska na diffu + nová poloosa. Za převodovku děkuju Maťovi (Almeragt).

Podvozek + brzdy:
Tlumiče Bilstein B6 + Eibach ProKit pružiny, vše na podvozku vyměněno (čepy,ramena,tyče, ložiska v těhlicích,atd.), všude PU od Strongflexu + zkrácené horní ložiskové ramena kvůli většímu odklonu (nyní cca 1,7° - opět díky Jagymu a Adamovi).

Brzdy - posilovač brzd z P11C, sériové GT třmeny, kotouče ATE (kryogenní úprava) - 280mm přední, 278mm zadní a desky od pana Pavlíčka ve směsi DS 1.11 přední a DS2500 zadní. Pancéřové hadice HEL. Brzdová kapalina Motul RBF 600.

Kola jsou od O.Z a to konkrétně model Ultraleggera 16"x7" a osvědčené pneu Federal 595 RS-R v rozměru 205/45 r16.

Výfuk:
Svody SSAC 4-2-1, zbytek komplet nerez, DE-CAT, středový tlumič byl Magnaflow, ale začal po čase rezonovat, nahrazen jiným a teď mě ještě čeká vyměnit koncák od Magnaflow, taky je už hlučnější a po nastartování chvíli rezonuje (nový koncák Dynomax). Výfuk vyroben na zakázku opět přes Jagyho.

Interiér:
Volant z N15 GTi -obšitý kůži (je menší než klasické kormidlo v Primeře), pedály OMP, budík na teplotu oleje, na místě řidiče je sedačka Bimarco Futura, pásy Sabelt. Zadní sedačky jsou uschované v garáži :D (kvůli bezpečnému a správnému přichycení pásů o zadní rozpěru).

Určitě bude ještě pár věcí, na které jsem zapoměl, tak kdyžtak doplním. Mám na ni rád to, že je to vážně nenápadný sleeper. Na okreskách je jako doma a dokáže překvapit leckoho a ledasco. A i přes to, že je to "jen" předokolka, společně s podvozkem, samosvorem a vyvážením téměř neznám nedotáčivost, chová se naprosto neutrálně a když člověk chce, tak i lehce přetáčivě a krásně se do zatáčky stáčí. Poměr váha/výkon + vysokootáčkový motor je na okreskové ježdění víc než dostatečný a hlavně neskutečně návýkový a zábavný.

Každopádně bych chtěl poděkovat mé přítelkyni za obrovskou podporu (a pevné nervy :wink: :D ) a samozřejmě kamarádům, kteří se na autě podíleli - Ondrovi z JedetoGarage, klukům z Jedetoshop.cz, Menymu, Tofojovi, Adamovi, pak Jaymzovi a Becksovi, že mám s kým jezdit :D a taky všem ostatním, kteří pomohli, poradili, podpořili.

Přes zimu je Primera v garáži a nejezdí se s ní - je to prostě víkendovka (za rok 2017 najela jen něco málo přes 3000km) :D V plánu je zatím vyměnit na jaře zadní tlumič výfuku, udělat TK a samozřejmě jako na každém začátku sezóny - filtry, olej, brzdovku a zase si ji ve volném čase užívat.

Je ale pravda, že po těch cca 7-8 letech s Primerama začínám pomalu uvažovat o změně koncepce hnané nápravy. Takže je možné, že bude během roku na prodej, pokud se objeví něco, co by mě opravdu zaujalo. A samozřejmě taky někdo, kdo by tu hromadu investovaných peněz a času do Primery dokázal rozumně ocenit.

Tady nějaké foto auta od kamaráda a Pana fotografa Petra Bači + nějaké odkazy s fotogalerií (pokud budou odkazy vadit, odstraním).

https://www.garaz.cz/fotogalerie/testy/ ... vic-type-r
https://www.garaz.cz/fotogalerie/report ... h-kotarech
Přílohy
_DSC3977.jpg
03.jpg
_DSC6151.jpg
_DSC5870.jpg
Naposledy upravil(a) Diego dne 25 črc 2018, 18:20, celkem upraveno 3 x.
Nissan Primera GT - ex, Nissan Almera 1.6SR - ex, Honda Civic Aerodeck 1.8VTi - ex, Nissan Primera SR20VE NeoVVL

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Re: Diego - Nissan Primera GT (P11) - SR20VE

Příspěvek od Libas » 04 úno 2018, 20:00

Čau, pěkná stavba, vše funkční, tak to má být :-)
Je tam velký rozdíl v těch LSD, série SR16VE vs MFactory?

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 04 úno 2018, 20:26

velmi rozumne postavene, dobry zaklad, neni co dodat, len si to uzivaj

Diego

Příspěvek od Diego » 04 úno 2018, 22:21

Libas: Díky :) ...bohužel přímé porovnání v mé Primeře nemám - měl jsem sériovou GT převodovku a pak rovnou tuhle s MFactory samosvorem. Každopádně série je VLSD a MFactory je torsen. Takže ač jsem to na svém autě netestoval, rozdíl bude jasný - kor rozdíl 20let starý VLSD vs nový torsen. * doplnil jsem to i do "popisu úprav"

Blesk: Děkuju. Jak říkáš, jen si to užívat :smt002
Naposledy upravil(a) Diego dne 04 úno 2018, 23:08, celkem upraveno 1 x.
Nissan Primera GT - ex, Nissan Almera 1.6SR - ex, Honda Civic Aerodeck 1.8VTi - ex, Nissan Primera SR20VE NeoVVL

ZXman

Příspěvek od ZXman » 04 úno 2018, 22:50

Pěkná Primča.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 05 úno 2018, 09:06

Diego: rad vidim tvoju Primcu v showroom-e. Urcite stoji za to, aby sa aj ostatni o tejto stavbe dozvedeli. Pre mna jedna z naj P11 v okoli - nenapadna, prisne funkcne, spravne postavena... Prajem nadalej vela vela zabavnych km :)
Libas: mal som moznost porovnat, nakolko som roky jazdil VLSD s 16VE a potom jednu sezonu s MFactory - rozdiel tam urcite je a citelny... Najvacsi rozdiel je vsak prechod na lamelak...

jaymz

Příspěvek od jaymz » 05 úno 2018, 09:55

Za mě snad jenom dvě věci:
1. Je to super auto, tak si ho nadále pořádně užívej.
2. Opovaž se to měnit za třicet let starou S13... vím kde bydlíš. 8)
Pulsar GTiR

Beny

Příspěvek od Beny » 05 úno 2018, 10:33

Tyhle starý Nissany já taky rád, chápu a moc se mi líbí spec list, hodně slušný. Ale cukání na zadokolku naprosto chápu... :twisted:
ex. Almera GTi SR20DE; CRF 450R Supermoto
daily: Primera P11 SR20DE
weekend: MX-5 NA VVT

tomyx

Příspěvek od tomyx » 05 úno 2018, 11:29

Diego, perfektní, žes našel čas a chuť pověsit sem svou spící krásku!
Původně vínová a teď modrá jsou pro mě návodem a inspirací jak utopit další desetitisíce :oops: :twisted:
Takhle vypadá dokonalý sleeper !!!

btw: jaymz má pravdu 8)
pár Nissanů
pár Toyot

kulisaci

Příspěvek od kulisaci » 05 úno 2018, 14:23

Naprosto souhlasím s tomyxem :wink: skvělá kára
Fun car:MX-5 NB 1.8
Daily car: Civic EP2 1.6 vtec sport
SOLD:Primera P11 2.0i SR20DE low budget/weight

Lukyisek

Příspěvek od Lukyisek » 06 úno 2018, 21:59

Diego, Diego, kamarade muj, vsak Ty vis ze ja vim jak vazne skvela Primerka to je a jak jsem ji obdivoval. :wink: Me puvodni vinove byla skoda, ale tohle je neskutecny kousek a je super ze ji pohani prave onen luxusne fungujici VE motor, ten se povedl. Upravy uzasny.. No proste vime jak mrska funguje neskutecne dobre a zas se tesim na spolecne pojezdeni :smt006
Ale hlavne, nenech se omamit Menym, Chosem apod. a nebud dalsi zadokolkar :twisted: :D I kdyz chapu, taky bych neco takoveho bral, ale predokolku stejne nedam. Drz ji, tyhle auta jsou uz rarity.
- 1991 Sunny N14 GTI - NOW!
- 1993 Sunny N14 GTI - crash total.. :-/
- 2002 Lancer EVO VII RS Ralliart (cca 400PS / 500Nm) - SOLD
- 1998 Primera P11 SR20VE - SOLD

tofoj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tofoj » 07 úno 2018, 21:11

Čau Kubo. Taky sem před zimou chtěl zadokolku, byl jsem připravenej utratit peníze za něco funkčnějšího s výkonem a samosvorem, tak aby to umělo klouzat nejenom na sněhu, kterej u nás skoro není, ale i na mokru. No nakonec to dopadlo jinak, koupil jsem AWD a tím auto, který funguje za každejch podmínek. Problém ale je, že původní plán, koupit auto na mokro a sníh, a Primeru si nechat na sucho, je tím pádem bezpředmětnej, protože mám 2 auta, který fungujou na suchu. Jenže Primera v týhle fázi úprav je dokonalý auto na okresky/okruhy. Je tak akorát rychlá, nenápadná, nezničitelná, adekvátní podvozek, brzdy, levná na údržbu a provoz. Dál s ní o víkendech jezdím po okreskách, ringu, trackdays, skáču po horizontech a jsem vysmátej. Říkám si, že vhodnější auto na takový použití snad neexistuje. Tím se dostávám k myšlence její výměny. Na to, abys využil zadokolku na klouzání na suchu budeš potřebovat řádnej budget už na pořízení něčeho pořádnýho. Pokud je tvým cílem driftovat i na suchu, pak to chápu. Pokud ale chceš RWD na podobný použití, jako máš Primeru, pak ti radím vykašli se na to a kup si k tomu RWD jenom jako hračku na mokro a sníh...
i30N FL daily
Evolution 8 víkendovka
e46 winter svárosvor

Diego

Příspěvek od Diego » 07 úno 2018, 23:02

ZXman: Děkuju :) ...koukám, jak ses pustil do 300zx, kvalitní díly a precizní práce, těším se na výsledek a budu dále sledovat...
Almeragt: Díky Maťo, vážím si toho. Tak věřím, že letos už to klapne a zase se sejdem u vás v okolí BA :smt023
jaymz: Užívání si Primery je rozhodně v plánu :D každopádně uvidíme, co se tento rok vymyslí...nehodlám nic lámat přes koleno a S13ku (pokud by nebyla nějaká hodně pěkná s SR20DET :twisted: ) si pořizovat nebudu...
Beny: Je to tak, po takové době s předokolkama (i když velice zábavnýma a funkčníma) to prostě v člověku hlodá, taková ta chuť zkusit něco "jiného" a posunout se "dál" :) ...taky si říkám, že (pro mě zajímaví) staří japonci, které bych chtěl zkusit/vlastnit, začínají být čím dál starší a čím dál dražší, tak nevím, jestli ještě s nákupem nějaký rok otálet nebo se do toho vrhnout už letos...
tomyx: Díky Tome :wink: , myslím, že mě co se úprav P11 týče mílovými kroky doháníš a tipuju, že to nebude mít dlouhého trvání, než bude Tvoje Primča dál než ta moje :twisted:
kulisaci: Díky moc!
Lukyisek: Jak říkaš, však víme :twisted: taky se už moc těším na sezónu a společné ježdění :) ...viz. výše, nad zadokolkou (čtyřkolkou?) uvažuju už nějakou dobu, ale pořád jsem si říkal, že si jednou to co chci pořídím později, jenže čím dál víc zjišťuju, že zajímavé auta ubývají a rostou víc a víc na ceně...otázka je, jestli ještě čekat a užívat si skvěle fungující, spolehlivou Primeru nebo si splnit další sen. Uvidíme....nechám to zatím otevřené
Tofoj: Ahoj Tome :) rozumím, co tím chceš říct...a pod to, jak jsi popsal Tvou Primeru, se podepisuju :wink: auto by mělo být primárně na to, co Primera - na "sypání" po okreskách :D klouzání jen jako bonus, rozhodně nechci stavět žádný driftovací stroj...myšlenka nechat si Primeru a k tomu "něco" lepšího (výkon,svor) na klouzání byla taky (chvilková), víceméně už druhou zimu částečně praktikuju s nevýkonnýma BMW s open diffem (e36 loni, e46 letos), které zároveň používám jako zimní daily, aby Primča nemusela z garáže :D a vzhledem k tomu, že ani u nás už nejsou ty zimy co bývaly (i když pár dní tady loni i letos se sněhem bylo a asi i bude, ne že ne), tak na to na následující zimu zřejmě kašlu, pořídím si nějaké "rozumnější" daily na delší dobu (moc mě nebaví na podzim auto kupovat a na jaře prodávat :mrgreen: ) a zimní "sezónu" budu zřejmě vypouštět...každopádně, mít daily, Primeru a k tomu ještě nějakou výkonnější zadokolku se svorem + přítelkyně má daily a MX-5 = 5 aut a to mi připadá pro 2 lidi už trošku zhovadilost :D ještě k tomu, když se člověk snaží udržovat auta v pořádku a 100% funkční a ne jen jako "nepojízdný několikaletý projekt" někde pod plachtou, je to časově a finančně celkem náročné....takže volím cestu já - daily + srdcovku v garáži a Gabi - daily + srdcovku v garáži :) i tak máme o zábavu postaráno...každopádně děkuju za názor a radu, ještě to probereme na jaře při prvním společném ježdění :wink: zatím ještě zůstává Primera doma :smt023

SakuL

Příspěvek od SakuL » 12 úno 2018, 22:57

Moc pekny, snad si najdem zas nekdy cas pojezdit a pokecat :smt023
Nissan Primera - VEcko fplynu

BMarcellus

Příspěvek od BMarcellus » 14 úno 2018, 08:07

Ahoj Diego. Super oživení tady. Ty a tvoje Primera snad spolu dlouho vydržíte,protože se ti pak bude moc stýskat. Ale vím podle sebe,že sedan je jen sedan a coupé je holt Coupé....... :smt002 Škoda žes daleko :wink:
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE 💙 Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně👍

Diego

Příspěvek od Diego » 30 čer 2018, 22:38

Lehce opožděně....

Sakul: Splněno :D

BMarcellus: Díky :) . Uvidíme, každopádně s tím, že se mi bude s Primerou jednou těžce loučit a budu na ni ještě sakra dlouho po tom vzpomínat máš naprostou pravdu. Není to konkrétně u mě o tom, jestli sedan nebo kupé. Na to popravdě až tak moc nehledím. Jedná se mi o změnu hnané nápravy/hnaných náprav - naučit se zase něco nového, jiná technika jízdy/návyky, trochu se "řidičsky" obohatit. Člověk si může zadokolku nebo čtyřkolku půjčit, ale v půjčeném autě nikdy nepojedu tak, jak bych chtěl a hlavně, za těch pár chvil si na to auto nikdy člověk dokonale nezvykne. Chci do blízkého budoucna - letos nebo příští rok - "něco" svého.

----------------------------------------------
Přidám nějaké fotky určené k dalšímu příspěvku:
Přílohy
06-26-52-706_5a8c3550-750f-4744-82f8-5a895bf49e97.jpg
IMG_8982.jpg
IMG_20180617_201603.jpg
IMG_20180610_203108.jpg
IMG_20180618_201334.jpg
Naposledy upravil(a) Diego dne 30 čer 2018, 23:02, celkem upraveno 7 x.

Diego

Příspěvek od Diego » 30 čer 2018, 22:43

Tak po delší době zase píšu. Vše, co jsem napsal v úvodu jako plány na rok 2018 jsem splnil (a pár věcí i navíc* :-D ) .

Primera má novou TK, takže do 5/2020 je klid. Stálo mě to sice 4 víkendy a rozborku/sborku skoro celé Primery a její uvedení do sériového stavu a po TK zpět + *něco navíc, ale je hotovo. Emise jak z továrny a na TK - 0 závad a pochvala za stav :-) . Ještě, že mám skoro celou další Primeru po krabicích (s nadsázkou).
Přikládám pár fotek (kvalita některých bohužel nic moc).

Udělal se samozřejmě předsezónní servis jako každý rok (nehledě na ujeté kilometry - loni kolem 3500km).
Olej Elf 5w50, olejový,kabinový.filtr, brzdovka Motul RBF 600, už nějakou dobu se mi tu válely svíčky NGK Iridium MAX - BKR6EIX-P, dále pak na CAI nový filtr od Simoty, namísto 3-bodových pásu přišly 4-bodové. Vyměnil jsem i alternátor, všiml jsem si, že mi nepatrně pulsovali světla a taky budíky, takže asi vadný diodový můstek - teď OK. Dal jsem i větší (silnější) vodní chladič. Po estetické stránce - nechal jsem si polepit Bčkové sloupky karoserie tak, jak je to originálně, už byla ta origo fólie vyšisovaná od slunce.

Povedlo se nahradit i už poměrně hlučný koncák od Magnaflow za nový tlumič od Dynomax. Rozhodně je teď ježdění v autě přijemnější.

*Něco navíc :-D ...když už jsem to auto tak rozebíral a měl jsem všechno venku, tak jsem si řekl, že seženu suchý led a trochu si pohraju s tlumícími pláty na podlaze - výsledek - za 2 hodiny necelých 14kg dole :-) ....no a když už jsem měnil ten alternátor a musel jsem vyndat chladiče, tak jsem rovnou objednal kratší řemen a vyhodil (něžně samozřejmě, pro zachování dalším generacím) klimatizaci a dal silnější aftermarket vodní chladič. Výsledek, dalších 15kg dolů. Společně se zadními repráky a nějakými držáky, které tam už neměli využití a jsou teď v krabicích je dole nějakých 30kg. Musím Prímu vzít někde na váhu. :-)

No a krom anabáze kolem technické a samému rozebírání a sešroubovávání jsme se sem tam šli projet.

A pořádnější ježdění až teď v červnu, díky Maťovi za zorganizování, bezva parta, bezva ježdění - dráha v Dunajské Stredě a Pezinská Baba/Záhorie.
Přílohy
IMG_20180603_103031.jpg
IMG_20180530_172013.jpg
IMG_20180520_164832.jpg
TKsetup1
IMG_20180520_164736.jpg
TKsetup2
IMG_20180520_164728.jpg
TKsetup3

kulisaci

Příspěvek od kulisaci » 02 črc 2018, 11:20

:smt006 ta váha dolu je bezva, cca těch 25 kg je podle mě zhruba ta hranice která už je cítit :) A překvapilo mě že ten asfalt nebyl co se hlučnosti týče zase tak zásadní. Vozíš rezervu a nářadí ? Já si teď hraju s myšlenkou dát pryč ABS, funguje (alespoň to moje) velmi opožděně.

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 02 črc 2018, 17:37

ABS kym funguje by som prec nedaval. Pri krizovom brzdeni v premavke ti moze zachranit (nielen)auto (reflexivne to zadupnes). na okruhu si to vies davkovat aj pri jazdeni na okreskach pre zabavu, ale to ked niekto pred tebou nahle zabrzdi, alebo ti vbehne chodec a bude nebodaj este mokro si budes este dakovat ze si ho tam nechal. Ja osobne nie som uz moc fanda takeho toho odlahcovania "zadarmo" lebo je vzdy na ukor urcitej kultivovanosti a pouzitelnosti auta. Ale stale to neni rezanie do kasne ci vystuh, takze v pohode:-)

kulisaci

Příspěvek od kulisaci » 03 črc 2018, 07:00

Máš pravdu, taky si takovovu situaci dokážu představit. Jak jsem psal tak u mého auta ABS funguje/nefunguje zvláštně,opožděně,nejistě, vůbec se to nedá srovnávat s žádným jiným systémem ABS co jsem měl možnost zkusit. Proto nad tím uvažuju. Možná je to u primery normální. Budu to ještě zvažovat, není to ani tolik váhy kolik jsem myslel :/ Když vezmu komplet celý systém tak je to do 8kg.

Tak a teď jsme to tu diegovi zajebali :D už nepíšu :)

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 03 črc 2018, 08:40

inak tak ako si to spravil Diego je to este v pohode. Klimu si vymontoval jednak komplet aj s vymennikom a zda sa ze aj s trubkami setrnym a vratnym sposobom. Rovnako asfaltove platy s pomocou sucheho ladu sa zrejme podarili dat dole bez poskrbania lakovania v interiery. (pre (skrytu) estetiku a pocit by som este docistil zbytky niecim na baze alkoholu alebo benzinu). Skus s tym skocit do kovosrotu na vahu, sam by som bol zvedavy co to vazi. S Almerou a potom aj dalsimi autami som bol

Diego

Příspěvek od Diego » 17 črc 2018, 17:57

kulisaci: Když už jsem měl Primču tak rozebranou, tak se to prostě vybízelo :D ...tahle je narozdíl od předchozích Primerek jen víkendovka a najedu s ní hodně málo a většinu času stojí jen v garáži...a když už se jdu projet, tak mi rozhodně nechybí nějaká klimatizace nebo "nekomfort" v podobě odstraněného asfaltu z podlahy (jak píšeš, téměř to není poznat) a stejně víc člověk slyší výfuk :twisted: rozhodně je těch 25kg dolů příjemných, ale nic extra významného pro zrychlení/brždění jsem nepocítil :D ...jasně, rezervu i nářadí vozím, dokonce mám v kufru dekl na rezervu a boční koberečky...když už ubírat váhu, tak ze přední nebo prostřední části, kvůli rozložení hmotnosti, kor u předokolky, kde je VŠECHNO VEPŘEDU :smt003 ... co se ABS týče, to je na Primeře příšerné, ale jak jsi sám napsal, kvůli 8kg se s tím nemá asi nějak význam zabývat...trochu pomůžou širší a lepivější pneu (nezasahuje tak často), popřípadě vyndat pojistku a žárovičku z budíku, kdyby Tě to ABS tak moc sr**o :lol: , ale nevyndával bych ho, jak poznamenal Blesk - do normálního provozu (déšť, sníh, atd.) je dobré mít i to ne zrovna rozumně/citlivě fungující ABS, co tam je.

blesk: Díky za komenty :) , přesně jak jsi napsal, vše je vratné (mám zaskládanou garáž krabicema :lol: ) - do ničeho neřežu/nevrtám - to by byla škoda, moc zachovalých GTček už není a jak jsem napsal výše, tohle auto je jen a pouze na zábavu a v běžném provozu jezdí minimálně, takže mě v tomhle případě o kultivovanost a komfort moc nejde...ano, klima je demontována kompletně a šetrně, podlaha je bez poškození laku v interiéru (právě díky suchému ledu, na vínové Primeře jsem to dělal horkovzduškou a špachtlí - půl dne :roll: teď bych si nafackoval, když vím, že to jde suchým ledem za dvě hodiny v klidu a bez nervů) a teď už i dočištěno tech.benzínem :smt023 ...přesně jak říkáš, mám to v plánu zvážit v kovošrotu na váze (vážil jsem tam i minulou Primeru), jen si najít čas :)

BMarcellus

Příspěvek od BMarcellus » 17 črc 2018, 22:53

Souhlasím,že abs je tupý,ale vlastně je to kupodivu dobře. Tím,že používáme v tý době běžně nedostupnou kvalitu pneu,tak je mnohem těžší jí utrhnout. A když,tak se zase rychle chytaj asfaltu a abs s dlouhým intervalem má problém. Mě to vyhovuje. Chová se to jako když tam není a při tzv. panickým brždění v krizi naopak vždy zafunguje. Doporučuju se svézt v novějších autech,kde abs společně s gumama o nízkým valivým odporu tluče abs i před přechodem pro chodce. Ovšem popravdě jsem byl překvapenej,když některý rovinky v Mostu končím se zablokovanýma kolama častěji než pod abs,ale jakmile bylo mokro,tak abs pracuje. Na dnešní dobu humpolácky,stejně jako zbytek těhle aut a proto je myslím máme tak rádi. Když po projížďce dávám auto spát,tak vím,že z domu jen tak nepůjde:-) Doufám,že dlouho nebudu sám! ;-)
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE 💙 Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně👍

Diego

Příspěvek od Diego » 25 črc 2018, 17:14

BMarcellus: S tím, že je necitlivé/tupé se rozhodně shondeme a když to člověk vezme z té stránky, že je to vlastně dobře, tak svým způsobem taky :) jak jsi poznamenal a psal jsem to i výše, když jsou na autě lepivější/širší pneu, nezasahuje za sucha na normalním asfaltu téměř vůbec a to i když se jezdí "ostřeji" ....pod třetí větu od konce se podepíšu - "Na dnešní dobu humpolácky,stejně jako zbytek těhle aut a proto je myslím máme tak rádi." ....amen :D

Diego

Příspěvek od Diego » 15 srp 2018, 21:54

Tak a je to tady. Pocity stále smíšené, ale k dnešnímu dni už Primera není moje - je prodaná. Nikde jsem ji neinzeroval, ale takhle večer při grilování a pivu se Sakulem slovo dalo slovo a za pár dní se s jeho kamarádem Tomášem přijeli na Primerku mrknout. A týden na to si ji Tom odvezl. Je to správný nadšenec a věřím, že bude v jejím udržování a zlepšování nadále pokračovat a ona se mu odvděčí zábavou za volantem a spolehlivostí. Třeba se registruje a objeví se tady v Showroomu pod jeho nickem. No a já se budu rozhodovat co dál....každopádně to bude něco "japonského", takže se za nějaký čas, až se něco "správného" objeví přihlásím a představím Japonce v Showroomu. :smt006

PS: Zůstali mi po Primerách v garáži nějaké díly/drobnosti, takže i něco na motory SR20DE (např. P11 GT převodovka s nájezdem 150tkm - předběžně zamluvená do půlky září, P11 GT řídící jednotka, P11 GT komplet svody vč.krycích plechů - hezký stav, origo P11 GT kola v krásném stavu, nějaké plechové kola vč. pneu, pevná kulisa řazení bez vůli, krásný chladič s ventilátorama, zadní světla, blinkry, mlhovky vč. krytek, int.plasty, díly kolem motoru - altík, startér, lambdy, IACV, váha, klapka, hadice, poloosy, lyžina pod motorem, mezikus mezi váhu a sport.konusový filtr, kabeláž na konektory, atd. - kdyby někdo něco sháněl, zkuste napsat SZ)

Zamčeno