Adams - Honda S2000
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Adams - Honda S2000
Tak a je opět doma. Mám z toho skvělý pocit! Na autě toho bylo upraveno/zrenovováno hodně. Časem vše vypíšu a přidám i nějaké foto.
Chci moc poděkovat svému kamarádovi Vojtovi alias Cipís za spoustu odvedené práce a umožnění makat na ESku v jeho v garáži. Kámo, ještě jednou velké DÍKY! 
Paráda, pekne, výborne, do toho!!! Len tie sériové 16ky na okruh moc dobré nebudú. Keď to bude hotovo a pôjdeš jazdiť daj vedieť.
V pátek jsem navštívil kluky z Autobeky a byla nastavena geometrie (podobné hodnoty Clubrace) a seřízená světla.
Ve středu mě čeká TUV a pak už "jen" úřad.
Ve středu mě čeká TUV a pak už "jen" úřad.
Díky kolego!jančo píše:Paráda, pekne, výborne, do toho!!! Len tie sériové 16ky na okruh moc dobré nebudú. Keď to bude hotovo a pôjdeš jazdiť daj vedieť.
Téz som to mal inak na pláne, odtiaľ som scel ísť pak na ten bezvýznamny okruh v Porýní, ale pracovne to nedám.
Jak jsi poridil na urade? A kolik te stal dovoz S2000 z Anglie semka?
Mazda RX-8 R3, r.v. 2009, dovezena z UK po vlastní ose 1.12.2018
Na úřadě jsem ještě nebyl, ale mám za sebou kontrolu světel a výhledů. Příští týden jdu se vším na úřad. A za dovoz jsem nic neplatil, protože jsem to koupil až v ČR. Jinak auto dovezl Zemi.tom.i píše:Jak jsi poridil na urade? A kolik te stal dovoz S2000 z Anglie semka?
Doklady ještě nejsou vyřízené, ale už jsem to nemohl vydržet a včera vyrazil do Mostu. 
Jaaaj, scel som ísť aj ja, ale moc prace a STK čil aj riesim. A tebe nerobí problém radiť ľavú ruku?
Jj to jsem taky zvedavej, jestli mi to nebude delat problemyjančo píše:Jaaaj, scel som ísť aj ja, ale moc prace a STK čil aj riesim. A tebe nerobí problém radiť ľavú ruku?
Hmm.. tak to je dobry, a to vybral on, dovezl a pak jsi to u neho zahlidl a koupil? Nebo sis vybral a on dovezl a tys nic neplatil?Adams píše:Na úřadě jsem ještě nebyl, ale mám za sebou kontrolu světel a výhledů. Příští týden jdu se vším na úřad. A za dovoz jsem nic neplatil, protože jsem to koupil až v ČR. Jinak auto dovezl Zemi.
Jsem psal Zemimu email i SZ, ale nejak neodpovida
Svestky prudy nedelajou s tim ze mas UK SPZ? Ja vim, ze je to mozny na nich jezdit, spis me udivuje, ze je jeste mas. Nema se to nejak likvidovat pri prevozu? Nebo jak to funguje presne?Adams píše:Doklady ještě nejsou vyřízené, ale už jsem to nemohl vydržet a včera vyrazil do Mostu.
tom.i - jezdit tady na Uk spz se samozřejmě nesmí. Jedině v případě, že sem přijede angličan na pár týdnů. Situace co jsem měl já, nebo má adams je, že v UK je auto už odhlášené a v ČR zatím přihlášené není, takže auto vlastně není v tu chvíli nikde registrované. A kdo tvrdí, že si zaplatí pov.ručení na vinko a dá se jezdit, tak kecá. Když tě chytí chlupatý, tak to třeba ukecáš, že máš zelenou kartu a třeba evidenčku, ale když narazíš na důslednýho policajta, tak to neokecáš a je to o papíry za jízdu v autě bez registrace.
To že na UK autech co vozí zemi jsou angl.spz je zajímavý, třeba oproti německu.. Kdo se nebojí, tak at si jezdí, ale je prostě lepší nahodit EU světla, dojít na TUV homologaci a přihlásit to na CZ noty jako pravostranku.
Jančo+tom.i - řazení levou rukou je, myslím si, jeden z těch menších "problémů" při jízdě v pravostrance. Daleko horší je ten divnej pocit ovládat celý auto z druhý strany
- kor u S2000, kde člověk sedí nalepenej na dveřích
Ale za 1-2 týdny ježdění to není problém a fakt si člověk docela rychle zvykne.
To že na UK autech co vozí zemi jsou angl.spz je zajímavý, třeba oproti německu.. Kdo se nebojí, tak at si jezdí, ale je prostě lepší nahodit EU světla, dojít na TUV homologaci a přihlásit to na CZ noty jako pravostranku.
Jančo+tom.i - řazení levou rukou je, myslím si, jeden z těch menších "problémů" při jízdě v pravostrance. Daleko horší je ten divnej pocit ovládat celý auto z druhý strany
S2k for fun, WRX do Lidlu
@michal80 - a jak se s tim predjizdi? Neni to trochu o hubu? 
Tak logicky asi hur, tohle je prvni argument vsech RHD hateru...tom.i píše:@michal80 - a jak se s tim predjizdi? Neni to trochu o hubu?
Ale kdyz to auto koupis vetsinou o desitky tisic levneji nez LHD, tak uz se s tim da zit. Bud predjizdis na prehlednym useku nebo holt nikam nespechas.
Razeni se da naucit a misto stredovy lajny se drzis bocni, na to si zvyknes behem vikendu.
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
Pravostranné auto má samozřejmě v našem provozu své nevýhody. Jak psal Michal i Dave, při předjíždění musíš čekat na přehledné místo, využívat výhledu zprava, pod auty, skrz auta a tak. Měl jsem z toho také obavy, ale člověk si zvykne rychle. Teď už si řazení levačkou, dá se říct, i užívám a vůbec celkové řízení RHD auta je pro mě přitažlivé. Samozřejmě je to také tím že Esko má skvělé řazení a z auta je fajn výhled.
Doklady musím dořešit co nejdřív, to je jasný! Je to punk takhle jezdit a bát se, že narazím na důsledného policajta.
Doklady musím dořešit co nejdřív, to je jasný! Je to punk takhle jezdit a bát se, že narazím na důsledného policajta.
Dik za info. S tim Zemim, jak jsi se domlouval prosim te?Adams píše:Pravostranné auto má samozřejmě v našem provozu své nevýhody. Jak psal Michal i Dave, při předjíždění musíš čekat na přehledné místo, využívat výhledu zprava, pod auty, skrz auta a tak. Měl jsem z toho také obavy, ale člověk si zvykne rychle. Teď už si řazení levačkou, dá se říct, i užívám a vůbec celkové řízení RHD auta je pro mě přitažlivé. Samozřejmě je to také tím že Esko má skvělé řazení a z auta je fajn výhled.
tom.i - Se Zemim jsem nikdy nejednal. On to auto přivezl, chvilku to měl jeden kluk z Plzně a od něj jsem to koupil já.
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
a tak dá se na UK značkách jezdit... jen už se krátí čas na přihlášení 
u RHD aut mi přijde největší problém odbočování vlevo na křižovatkách kde dají krásně doprostřed silnice značky a idealně neposekaná dlouhá tráva, tak neni moc vidět.
Předjíždění je v pohodě, jen člověk musí koukat více dopředu.
u RHD aut mi přijde největší problém odbočování vlevo na křižovatkách kde dají krásně doprostřed silnice značky a idealně neposekaná dlouhá tráva, tak neni moc vidět.
Předjíždění je v pohodě, jen člověk musí koukat více dopředu.
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Ahaa.. tak to jo.Adams píše:tom.i - Se Zemim jsem nikdy nejednal. On to auto přivezl, chvilku to měl jeden kluk z Plzně a od něj jsem to koupil já.
S2000 je moje vysneny auto, ale prachy na neho tedka nemam :-/
Jinak, tys mel aji RX-8 ze? Dajou se ty auta nejak porovnat? Uvazuju prave o koupi RX-8 R3 z UK.
tom-i :
R3 bude asi nejschopnější RX8, ale zas takový rozdíl od mé bývalé RX8 rv.2006, 170kw asi nebude. Obě auta jsou spíše dělaná na čistou stopu. V RX8 se člověk opravdu nemusí bát za žádného počasí. V podstatě její nastavení je hodně neutrální. Obě auta mají podobný výkon a žádný krouťák, ale podle mého názoru motor F20C jede podstatně lépe a celkově je auto mnohem hravější! Zvukový projev u obou aut je velmi charakteristický. Někomu se nemusí líbit zvuk wanklu, ale mě bavil. Další plus pro Mazdu, že je mnohem praktičtější a když třeba pojedeš na nějaký trackday, tak si naložíš v pohodě druhou sadu kol do auta. O obě auta se musíš starat, wankel má samozřejmě svoje a ne každý se s ním naučí žít. Popravdě já bych s tím denně jezdit nechtěl. Spotřeba u Hondy se mi zdá také lepší. To jsou ve zkratce moje poznatky, ale určitě je tady na fóru mnohem více lidí, kteří ti k srovnání těchto aut řekne více. Pokud by jsi měl nějaký konkrétní dotaz, tak napiš sz.
R3 bude asi nejschopnější RX8, ale zas takový rozdíl od mé bývalé RX8 rv.2006, 170kw asi nebude. Obě auta jsou spíše dělaná na čistou stopu. V RX8 se člověk opravdu nemusí bát za žádného počasí. V podstatě její nastavení je hodně neutrální. Obě auta mají podobný výkon a žádný krouťák, ale podle mého názoru motor F20C jede podstatně lépe a celkově je auto mnohem hravější! Zvukový projev u obou aut je velmi charakteristický. Někomu se nemusí líbit zvuk wanklu, ale mě bavil. Další plus pro Mazdu, že je mnohem praktičtější a když třeba pojedeš na nějaký trackday, tak si naložíš v pohodě druhou sadu kol do auta. O obě auta se musíš starat, wankel má samozřejmě svoje a ne každý se s ním naučí žít. Popravdě já bych s tím denně jezdit nechtěl. Spotřeba u Hondy se mi zdá také lepší. To jsou ve zkratce moje poznatky, ale určitě je tady na fóru mnohem více lidí, kteří ti k srovnání těchto aut řekne více. Pokud by jsi měl nějaký konkrétní dotaz, tak napiš sz.
Hondička má konečně české SPZ a také dostala novou spojku RPC - stage I. Šedá kola prodána a pořízená nová sada, rozdíl je 5,5kg na kolo!