Příspěvek
od kopac » 16 led 2018, 08:02
Ahoj,
mam dotaz z tomu vzduchovymu podvozku, provozujes ho jeste?
mam takovy mensi problem:
vlastnim exSvobyho LS400, ktere jsem koupil s lehce KO podvozkem, nebylo to uplne pohodlny, malinko to tlouklo, ale to jsem prisuzoval vetsimu snizeni a nizkoprofilovyma gumama. po oprave: na zadku jsem vymenil vsechny silentbloky ramen (PU 65 Shore), horni ramena a loziska, na predku vsechny cepy, axialni tyce a horni ramena, dale jsem nasadil 225/60 r16 zimaky a zvednu to zhruba na serii + nova geo. komfort se zlepsil, taky uz to tak neplave v zatackach, ale porad nic moc... na nejake ''oble'' nerovnosti to je super, to se zhoupne uplne pefektne, ale jak prijde dira, je to rana jako kdyby to nemelo tlumice, jak vepredu (kde to jeste docela neprijemne kopne do volantu - to budou v haji este predni silace nebo nedejboze servorizeni), tak vzadu (tam muze byt jeste horsi ulozeni cele napravy do kastle,ale to uz snad nee). pricny nerovnost to same. to ten podvozek vubec neda...moje starsi IS200 v tomhle ohledu bylo o dost mekci.
ptam se tedy: je to vlatnost toho vzduchovyho tlumeni (ja doufam ze ne) a mas to stejne, nebo jsou nejak tuhostne jeste nastavitelne tlumice (nebo KO tlumice) a mam to nejak natvrdo? jinak auto subjektivne je mekke - kdyz se ho rukou snazim rozhoupat, pruzi krasne mekce, ale ne tak aby se pak houpalo este dal - to zas tlumi. jinak mi ted v zime zacal klesat predek. jak je okolo 0 stupnu klesne to o cca 2cm za den. nafukuje se to pomerne rychle, tak snad kompresor bude v poradku.tyhle vlastnosti to ma plus minus stejne jak na Norm tak i na High nastaveni, tak i s nebo bez pridavneho kontroloru na zvedani.
Diky Ondra