MAZDY MPS - general
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: MAZDY MPS - general
Deri: Nerepasoval někdy někdo turbo??
Mitsubishi Lancer Evo IX
ex: Subaru Impreza WRX
ex: Mazda 3 MPS BL
ex: Mazda 3 MPS BK 239kW 460Nm
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
MartyMPS: Jo myslim, že turbo už se někdy měnilo.
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
Stává se nám u repasů že občas některý WG otvírá dřív než by měl. Možná máš podobný problém. Samozřejmě pokud tam teda někdo nedal origo nové, což ale vzhledem k cenně pochybuji.
Mitsubishi Lancer Evo IX
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
A dá se ten wg nějak jednoduše přenastavit, nebo je nejakej zpusob jak zjistit ze to dela on?
Turbo je jedno z mala veci ve kterejch sem se v autech zatim moc nehrabal
Pred MPS vzdycky atmosfery 
Turbo je jedno z mala veci ve kterejch sem se v autech zatim moc nehrabal
Jedno auto jsme řešily tak že jsme udělaly štelovací tu tyčku která ho otvírá, origo je neštelovatelná,takže pak šla zkrátit nebo prodloužit
a tím se ovlivnil ten tlak. Zkus do něj pustit tlak normálně ofukovačkou udělej si redukci a omez si tlak vzduchu tak na 0,6 bar foukni do toho vývodu co tam je a ještě si zaškrť tu krátkou hadičku co je na tom turbu. Když do toho pustíš těch 0,6 měl by se pohnout WG. Pokud se ti pohne i při nižším tlaku tak je to špatně.
Když tak SZ pošlu ti číslo a proberem to po tel.
a tím se ovlivnil ten tlak. Zkus do něj pustit tlak normálně ofukovačkou udělej si redukci a omez si tlak vzduchu tak na 0,6 bar foukni do toho vývodu co tam je a ještě si zaškrť tu krátkou hadičku co je na tom turbu. Když do toho pustíš těch 0,6 měl by se pohnout WG. Pokud se ti pohne i při nižším tlaku tak je to špatně.
Když tak SZ pošlu ti číslo a proberem to po tel.
Mitsubishi Lancer Evo IX
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
MartyMPS: Dík, ve středu, až budu mít volno, se na to mrknu, když tak napíšu 
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Takže poznatky z mojeho dnešního testování:
Odzkoušel jsem jak samotný wastegate, tak i elektromagnetický ventil, který by měl přidržet wastegate zavřenou v případě požadavku na vysoký boost.
Obojě zdá se funguje správně .
Wastegate se začne pohybovat okolo 60-70kPa a při 110kPa byl už plně otevřený.
A elmag ventil při přiložení 12V normálně otevírá.
Přesně jak se píše v servisním manuálu: Pak jsem to složil zpět a zkusil si nahrát log do Accessportu, který ukazuje, že je opravdu maximal boost kolem 70kPa (cca10,5PSI) Potom jsem ještě zkusil test, zda je fyzicky turbo schopné vůbec ten tlak natlačit a opatrně se rozjel s odpojeným WG se zobrazeným boostem na displayi AP abych to neoverboostnul a ukázalo se že turbo s natlačením potřebného tlaku nemá žádný problém na necelých 30% plynu natlačilo bez problémů tlak 115kPa, což je oněch žádaných 16,5PSI. Takže problém bych viděl asi někde jinde než fyzicky ve wastegate.
Nevím, jestli si jednotka z nějakého důvodu koriguje hodnoty v mapě % otevření WG jestli je KO nějké čidlo někde, ale žádně DTC mi jednotka nehlásí.
Odzkoušel jsem jak samotný wastegate, tak i elektromagnetický ventil, který by měl přidržet wastegate zavřenou v případě požadavku na vysoký boost.
Obojě zdá se funguje správně .
Wastegate se začne pohybovat okolo 60-70kPa a při 110kPa byl už plně otevřený.
A elmag ventil při přiložení 12V normálně otevírá.
Přesně jak se píše v servisním manuálu: Pak jsem to složil zpět a zkusil si nahrát log do Accessportu, který ukazuje, že je opravdu maximal boost kolem 70kPa (cca10,5PSI) Potom jsem ještě zkusil test, zda je fyzicky turbo schopné vůbec ten tlak natlačit a opatrně se rozjel s odpojeným WG se zobrazeným boostem na displayi AP abych to neoverboostnul a ukázalo se že turbo s natlačením potřebného tlaku nemá žádný problém na necelých 30% plynu natlačilo bez problémů tlak 115kPa, což je oněch žádaných 16,5PSI. Takže problém bych viděl asi někde jinde než fyzicky ve wastegate.
Nevím, jestli si jednotka z nějakého důvodu koriguje hodnoty v mapě % otevření WG jestli je KO nějké čidlo někde, ale žádně DTC mi jednotka nehlásí.
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Jinak čeho jsem si ještě teď všim, tak se mi nějak nezdá v logu lambda signál "Actual AFR" (spodní graf)
Nemohlo by to taky mít nějakou spojitost s tímto problémem, že by to pak na základě nesprávných hodnot AFR dopočítávalo nějaké korekce pro Wastegate DutyCycle?
Je fakt, že mi před cca půl rokem občas naskočil CEL s chybou širokopásmový lambda sondy, ale to se po nějaký době uklidnilo a už mi to žádnou chybu nehlásí.
Nemohlo by to taky mít nějakou spojitost s tímto problémem, že by to pak na základě nesprávných hodnot AFR dopočítávalo nějaké korekce pro Wastegate DutyCycle?
Je fakt, že mi před cca půl rokem občas naskočil CEL s chybou širokopásmový lambda sondy, ale to se po nějaký době uklidnilo a už mi to žádnou chybu nehlásí.
Zkus ještě prohodit ten solenoid jestly máš možnost, nemusí fungovat správně.
Mitsubishi Lancer Evo IX
Jedna fotka už s namontovaným Simonsem
Mitsubishi Lancer Evo IX
Co říkáš na projev svého Simonsu?
Téměř stejný zvuk akorát když je prohřátý tak malinko víc duní, ale to se dalo čekat vzhledem k tomu že tam jsou oba katy.
Prozatím chci katy zachovat.
Prozatím chci katy zachovat.
Mitsubishi Lancer Evo IX
Téměř stejné se sériovým výfukem? ...U mě má ten Simons velké koncové tlumiče. Každopádně určitě lepší, než série, aspoń teda na šestce. S katama taky počkám až jak si sednou nové pravidla pro TK a emise. 
Marty podstatě hezčí než oem koncovky. Jinak já po výměně za corksport i když jsem katy ještě měl znatelný rozdíl tak mě překvapuje co píšeš.
- KubajszMPS
Kdyby měl někdo zájem, tak mam na prodej testpipe Corksport místo druhého katalyzátoru. Průměr by měl byt 80mm. Na původní downpipe to pasovalo po menších úpravách. Zvuk se podstatně změnil. Přenechal bych ji za symbolickou cenu.
No Simons má velký koncový díl a navíc má na něm vyražený Ečko takže
je homologovaný pro běžný provoz, tim pádem nemůže být výrazně hlučnější než originál
byť celé potrubí má průměr 76mm
http://simons.se/produkter/sportsystem/ ... 3-mps-/180
je homologovaný pro běžný provoz, tim pádem nemůže být výrazně hlučnější než originál
Mitsubishi Lancer Evo IX
Zvlášťní, mě řekli, že Simons pro moje auto nemá homologaci.MartyMPS píše:No Simons má velký koncový díl a navíc má na něm vyražený Ečko takže
A ty na těch tlumičích nic vyraženého nemáš??
Říkám nevím jak u 6MPS ale 3MPS BL ta hlučnost vyšší prostě není s tímto výfukem. Nafotím to co tam mám vyražené.
Říkám nevím jak u 6MPS ale 3MPS BL ta hlučnost vyšší prostě není s tímto výfukem. Nafotím to co tam mám vyražené.
Mitsubishi Lancer Evo IX
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Díky MildaMPS za referenční měření datalogu diagnostiky.
A potvrdilo se to co jsem čekal, že je zcela evidentně něco hodně špatně na moji lambdasondě, protože se zdá nějak neměří a trvale ukazuje ideální AFR pouze při brždění motorem kdy jede motor bez paliva na moment vyskočí do chuda ale jinak se hodnota vůbec nemění.
Porovnání signálů z mojí sondy a Mildovo:
A potvrdilo se to co jsem čekal, že je zcela evidentně něco hodně špatně na moji lambdasondě, protože se zdá nějak neměří a trvale ukazuje ideální AFR pouze při brždění motorem kdy jede motor bez paliva na moment vyskočí do chuda ale jinak se hodnota vůbec nemění.
Porovnání signálů z mojí sondy a Mildovo:
MartyMPS: Popravdě ani jsem se pořádně nedíval. Tlumiče byly obalené folií a tu sundávali až v servise. Dostals nějaké lejstro, že to máš homologované?
Simons zvukově mírně ožije až po překročení 4tisíc. Já jsem to bral jako lepší náhradu origo děravého výfuku. Akorát jsem dostal děravou Y-pipe k tlumičům, poslali druhou a ta byla taky děravá ve sváru. Nechal jsem si díl opravit a dát na auto, takže vícepráce. Takže čekám na bolestné od dodavatele. Výhodou Simonsu je to, že s tím na STK nemusí být problém.
Simons zvukově mírně ožije až po překročení 4tisíc. Já jsem to bral jako lepší náhradu origo děravého výfuku. Akorát jsem dostal děravou Y-pipe k tlumičům, poslali druhou a ta byla taky děravá ve sváru. Nechal jsem si díl opravit a dát na auto, takže vícepráce. Takže čekám na bolestné od dodavatele. Výhodou Simonsu je to, že s tím na STK nemusí být problém.
nemusí ale může, já jsem osobně neprošel se Supersprintem na bývalém autě i když měl E homologaci... pokud nebude zapsaný v TP, tak si myslím že neprojdeš
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Jaký to byl rok výroby ? Na autě starším 10 let nemusí být původní výfukový systém. Při STK je to lehká závada, která nezabraňuje provozování auta.marek.dh píše:nemusí ale může, já jsem osobně neprošel se Supersprintem na bývalém autě i když měl E homologaci... pokud nebude zapsaný v TP, tak si myslím že neprojdeš
Přesněji je to zapsáno takhle :
ZÁVADA A) - LEHKÁ : Změna na výfukovém systému vozidla starším 10 let.
ZÁVADA B) - VÁŽNÁ : Změna na výfukovém systému vozidla mladším 10 let.
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Bylo to prakticky někde kolem těch 10 let stáří, auto bylo přihlášené myslím 2002 a STK jsem na tom dělal kolem 2012-13 nevím přesně, ale technik na STK (který asi neměl pochopení pro Hondy nebo sportovní auta) mně řekl, že výfuk, který je průchozí a nemá přepážky nepustí. Vyřešilo to jiné STK. Zajímavé že na podvozek XYZ bez homologace neřekl nic 
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914