Hlaďa - Honda Integra Type-R DC2

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

hlada

Hlaďa - Honda Integra Type-R DC2

Příspěvek od hlada » 12 črc 2015, 21:18

Zdarec všichni, tak jsem se dokopal k tomu vám tady představit mojí Integru.. Dlouhých 5 měsíců mi to trvalo..

Takže.. Odjakživa u nás v rodině kolovaly Toyoty, já jsem pak měl na starost Avensis první generace.. Časem (loni) už mi přestalo auto stačit, prostě to není sporťák.. Tak jsem se pomalu začal koukat na to, co vlastně existuje, furt jsem chtěl Celicu nebo MR-2... No a najedou jsem narazil na Integru... Silná točivá atmosféra, luxusní vzhled (pro mě), dle všeho i super jízdní vlastnosti.. Jednodušše jsem se asi do ní zamiloval a tak jsem začal shánět přes zimu prostředky... No a začátkem března roku 2015 mi přistála před barák :twisted: Ve hře byla ještě bílá RiCiho Integra, ale ta je na tom motorově dost špatně...

Integru snad nemusím nijak extra představovat, snad každý zná...
Motor B18C6, 190 hp, 178 Nm
Barva Milano Red
Najeto při koupi 147 xxx km
Původní úpravy: KN vložka do origo airboxu, exedy stage I spojka

Takže, auto je původně z Německa, kde byla psaná serviska do 2010 a jezdila to nejaká Briggite, dle dat. narození důchodkyně, pak šla do ČR, kde byla půl roku u jednoho majitele no a poté šla do Jihlavy, kde se udržela pět let. Předchozí majitel na ní udělal synchrony, vyměnil spojku (nyní exedy), udělal nějaky potřebny opravy na podvozku, vyvařeny a přestřikany zadní lemy.. Lak je poněkud horší, vyšisovaný, ale na lak to nejezdí :)

Co jsem na autě udělal? Vyměnil brzdovy trubky (původní prorezly), nové brzdové destičky vpřed, vyleštil přední světla, nechal zprovoznit klimatizaci (no tak super že jsem si zkusil že fakt funguje ale půjde ven, nevyužiji), vyměnil tyčky a silenty předního stabilizátoru, nasadil nový pneu Nankang NS-2R, nasadil hlinikovy silenty spodniho ulozeni motoru (vibrace jsou masakralni ale reakce auta na plyn je úplný žůžo)..

V nejbližší době bych chtěl udělat rozvody společně s vodním čerpadlem, silenty podvozku, vyměnit náplně všeho možnyho, zprovoznit ABS

a v daleké budoucnosti bych chtěl lepší brzdy (furt nevím jestli vzít rovnou XYZ kit, ale osobně pokud nejezdím nějaky okruhy atd, tak budou stačit lepší kotouče s deskama a pancéřky).. možno trochu odlehčit, odstranit klimu, nové tlumiče... nejlépe celolak (psal jsem sice, že na lak to nejezdí, ale když to vypadá dobře tak :smt007 )..

Motor vypadá, že je OK, olej papká, ale řekl bych v normálu.. za těch 5 tisíc KM, co už jsem s tím stihnul nalítat, jsem dolil zhruba 0,7 litru oleje... a to to zrovna moc nešetřim (ono to člověka nenechá v klidu).. převodovka luxusní! to bude těma novejma synchronama a spojkou

S autem jsem nadmíru spokojenej, vkládá do mě tolik emocí, že jsem to ani od auta nečekal.. Pokud budu cokoli dělat, tak to sem nahodím
Přílohy
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Naposledy upravil(a) hlada dne 12 črc 2015, 21:23, celkem upraveno 2 x.

hlada

Re: Hlaďa - Honde Integra Type-r DC2

Příspěvek od hlada » 12 črc 2015, 21:19

a další fotečky
Přílohy
8.jpg
5.jpg
4.jpg

RSteam

Re: Hlaďa - Honda Integra Type-r DC2

Příspěvek od RSteam » 12 črc 2015, 21:39

Ahoj, brzdy integra nema zle a naviac vidim ze mas urobeny privod vzduchu ku brzdam (to urobi strasne vela) takze len poriadne kotuce, brzdove platnicky a pan. hadicky :wink:
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports

hlada

Příspěvek od hlada » 12 črc 2015, 21:41

Ahoj, to jsem akorát stihul vykopnout mlhovky právě s tím plánem, že tam dám přívod vzduchu k brzdám :))) to jsem zapomněl dopsat

RSteam

Příspěvek od RSteam » 12 črc 2015, 21:45

Tak ho dorob ten privod a ani nemusis rozmyslat nad BK-kitom (ja osobne ho mam) a neverim ze so seriovym motorom ich utahas
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports

hlada

Re: Hlaďa - Honda Integra Type-R DC2

Příspěvek od hlada » 29 úno 2016, 14:34

Čau kluci, řeším teď menší problém a to s novou STK a pneumatikami... V techničáku mám zapsaný 195/55 R15, ale jezdím na 195/50 R15, takže jen nižší profil.. Zlý duchové říkají, že to bude asi problém na technické, jak zapsat pneumatiku do TP, to jsem stále nezjistil.. Byl jsem v Hondě Olomouc, ti mě odkázali na info@honda.cz, ti mi napsali, že tyto pneumatiky nemají schválené, na STK mě poslali do Hondy :D
Jak zapsat disk, to bych věděl hned, dle typovýho listu a zdar.... ale pneumatiku? Vůbec netuším co mám dělat a chci to mít zlegalizované..
Řešil toto někdo? Díky za odpověď

PS: v březnu sem nahážu nějaky novinky k autu :)

Newer

Příspěvek od Newer » 29 úno 2016, 17:17

Ta je krásná:-) a ty KM !:-) Ať ti slouží.

:twisted:
jak šel čas: 350Z, Integra TypeR, Renault Clio :D, Prelude 5g TypeS, C6G coupe Vti, C6G coupe, Prelude 4g 2.3, Mazda 626..

Newer

Příspěvek od Newer » 29 úno 2016, 17:20

jinak - tady foto jak je videt z auta, kdyz nalepis tu clonu na celni okno.
Přílohy
2013-05-05 15.52.42.jpg
2013-05-05 15.52.07.jpg
jak šel čas: 350Z, Integra TypeR, Renault Clio :D, Prelude 5g TypeS, C6G coupe Vti, C6G coupe, Prelude 4g 2.3, Mazda 626..

ZXman

Příspěvek od ZXman » 29 úno 2016, 22:28

Pekna integra, gratulace. Kde je to foceno?
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Swestr

Příspěvek od Swestr » 29 úno 2016, 23:11

ZXman píše:Kde je to foceno?
Nevím jestli je to správně, ale přijde mi to jako cesta na Červenohorské sedlo ze strany od Velkých Losin. Pokud ne, tak je to velice podobné, zejména poslední dvě fotky v druhém příspěvku.
Daily: Mazda 3 BL 2.0 DISI 111kW / 151HP
For fun: Honda S2000 AP1

hlada

Příspěvek od hlada » 01 bře 2016, 07:52

První foto je z červenohorského, druhá pod skřítkem, třetí na skřítku, čtvrtá ecce homo a zbytek červenohorské (všechny fotky od Bílé)
Newere díky za ty fotky :)
Jinak volal jsem známýmu ze STKčka skrz ty pneumatiky, jestli to budou nějak hrotit.. odpověď? Vše musí sedět dle techničáku (jako vždy..) a já už technický nedělám :cry:

Newer

Příspěvek od Newer » 01 bře 2016, 08:13

hlada píše:První foto je z červenohorského, druhá pod skřítkem, třetí na skřítku, čtvrtá ecce homo a zbytek červenohorské (všechny fotky od Bílé)
Newere díky za ty fotky :)
Jinak volal jsem známýmu ze STKčka skrz ty pneumatiky, jestli to budou nějak hrotit.. odpověď? Vše musí sedět dle techničáku (jako vždy..) a já už technický nedělám :cry:
odkud ses, zaridil bych ti STK .. kuli ty integre :-)) :D

hlada

Příspěvek od hlada » 01 bře 2016, 08:26

Z Olomouce.........

Newer

Příspěvek od Newer » 01 bře 2016, 08:33

hlada píše:Z Olomouce.........
tak to asi neklapne, leda že by sis dojel do Kladna:(

hlada

Příspěvek od hlada » 01 bře 2016, 13:29

jak to tak zjišťuju, tak to bude snad jediná možnost :D

spooon

Příspěvek od spooon » 01 bře 2016, 13:50

je to teda trochu risk, ale já bych to klidně zkusil, ten profil není o tolik jinej, aby to bylo výrazný a hned to poznal. A mě na MX5 ani rozměr pneu nekontroloval.

Newer

Příspěvek od Newer » 01 bře 2016, 13:52

hlada píše:jak to tak zjišťuju, tak to bude snad jediná možnost :D
hele klidne doraž :-) ale profil je maličkost podle mě.

hlada

Příspěvek od hlada » 01 bře 2016, 14:19

Vím, jak mě předloni prcali za jinej rychlostní index na Avensisu (max v techničáku 194 a pneu do 190)... jsem nechápal, že tohle se třeba vůbec řeší, když u nás víc jak 130 nemůžeme jet.. naštěstí to bylo na zimákách a tam je nějaká vyjímka.. stačí si dopsat někde do zorného pole, že máš jet max. 190 a je to.... ale to byla maličkost, našli mi tam 9 závad, takže jsem byl s radostí vyhozen a ještě ten den kontrolován PČR :smt003
Kdyby to teď aspoň nefotili či co

Newer

Příspěvek od Newer » 01 bře 2016, 14:22

hlada píše:Vím, jak mě předloni prcali za jinej rychlostní index na Avensisu (max v techničáku 194 a pneu do 190)... jsem nechápal, že tohle se třeba vůbec řeší, když u nás víc jak 130 nemůžeme jet.. naštěstí to bylo na zimákách a tam je nějaká vyjímka.. stačí si dopsat někde do zorného pole, že máš jet max. 190 a je to.... ale to byla maličkost, našli mi tam 9 závad, takže jsem byl s radostí vyhozen a ještě ten den kontrolován PČR :smt003
Kdyby to teď aspoň nefotili či co
co si nekde pujcit kola? v okoli, se spravnyma pneu :D ... ale zas netrefíš ET... :D

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 01 bře 2016, 15:25

hlada píše:jak to tak zjišťuju, tak to bude snad jediná možnost :D
Ahoj, já dělal v listopadu na Audině STK v Holešově. V techničáku mám 16ky, na autě byly 18ky. Vůbec to neřešili. Emise to udělalo s vykuchaným katem, taky se nad tím nikdo nepozastavoval. Přední světla tam jsou zašlý a moc nesvítí, doporučil vyleštit, ale do vad to nepsal.
V Přerově bych neprošel. V Olomouci mají kluci taky problémy.
Odkaz http://www.stk-holesov.cz/ , při nejhorším to zkus tam, ale možná mají po novém roku taky přísnější režim :?
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

hlada

Příspěvek od hlada » 01 bře 2016, 15:44

Díky za tip! Jinak býváš často v Přerově? Bych se někdy
rád mrknul na Tvou RX-7, vypadá jedovatě :twisted:

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 01 bře 2016, 18:03

SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power

ZXman

Příspěvek od ZXman » 01 bře 2016, 22:01

vetsinou se pise o emisich
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 02 bře 2016, 10:20

Drobna "odchylka" rozmeru pneu/kol by nemel byt nejaky vetsi problem...jak pise ZXman, horsi to bude s emisemi. Ale nektery auta projdou i bez katu :) Tak nevim...
Obecne, jestli auto vypada nejak rozumne, tak by se to nemelo hnat do extremu. Oni si jenom delaji fotky fotky z venku, tachac...
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

hlada

Příspěvek od hlada » 24 bře 2016, 11:13

Abych to trochu oživil, Integru už mám rok a něco málo jsem na ní teď na jaro udělal..
V únoru jsem hodil auto v garáži na stojany a začal řešit vlhkost interiéru, vyházel jsem tedy interiér vzadu a hledal kudy co kam... Voda šla klasikou přes zadní světla + ostřikovač, kde mi díky vodě hezky zplesnivěla stropnice. Na zadní světla jsem použil těsnící pěnu ze stavebnin (kdyby nefungovala tak mám v záloze bitumenovou na střechy), ale zatím je sucho, takže jsem rád. Mimochodem origo těsnící pěna stojí jedna přes litr :roll: . Ostřikovač jsem zrušil a prozatím jsem otvor zaslepil 1 mm silnou samolepící gumou.
Když jsem měl dole interiér tak jsem se rozhodl jej hodit do černé, oplastování A a C sloupků s různýma capkama jsem společně se stropnicí hodil na flock - stropnice se nakonec potáhla látkou podobné Alcantře, vše mě to vyšlo na nějakých 1800, s kvalitou jsem zatím spokojený, flock z oplastování dělá trošku bordel na plaubce ale to časem zmizí si myslím. Černý interiér mi příjde útulnější než ta šedá myška, jen jsem mohl ten flock nechat udělat trošičku světlejší, je to brutálně černy. Jinak děláno u OKFlock u Prostějova. Jak jsem měl sundané oplastování, tak pravá dutina je tak trochu prohnilá, takže vím co me čeká :( levá se zdála být v pohodě
4.jpg
Plíseň stropnice
Dále jsem řešil brzdy - zadní brzdy byli repasovány ještě předemnou, ty jsem neřešil, takže akorát předek - nové kotouče STOPTECH s Ferodo DS2500 deskama, opravná sadu třmenů, nalakování (použil jsem červený alkyton dvě vrstvy, uvidíme jak dlouho vydrží) a v neposlední řade ještě opancéřované hadičky Hel, ty jsem hodil i na zadek.. Chtěl jsem vyřešit i nefunkční abs ale nevyřešil jsem, chyba 15 - zkrat pravý zadní čidlo, nikde ale nic takže buď čidlo nebo vadná jednotka, splaším prvně čidlo a uvidím.
7.jpg
Brdzy
Dokupy jsem dával taky ráfky, nebyli sice kdejak obouchaný, ale nějakým záhadným způsobem na nich byly červený fleky od spreje a barva byla místy zkrapatělá.. co se týče barvy tak mě přebila žena na černej mat.. Lakování jsem nechal udělat komplet v Prostějově u Buriánka, to mě vyšlo na 2700 (dvojka za kola a zbytek za středový krytky....) s kvalitou jsem spokojený.. nakreslil a udělal jsem si na plotru nějaky nálepky na to ať to víc letí :D
2.jpg
Enkei
čekají mě rozvody s vodní pumpou, vůle ventilů, přeměření tlaků a PU vložky do silentů motoru - to si nechám udělat u Z. Hrabce společně s STK :smt003
Ještě jsem zkoušel zatmavovat zadní lampy - první pokus se sprejem, hrůza katastrofa, peklo na zemi, prostě hnusný to bylo... Aspoň jsem vyleštil světla (Xerapol - luxusní věc na tohle).. Druhý pokus byla fólie, mnohem lepší efekt ale... trochu odstává od hran světel, z dálky dobry, z blízka ne
To je pro letošek zatím vše, chtěl jsem ještě pořešit PU podvozek, ale už to nedávám
PS: všechny komponenty jsem bral od Infiho (breker)

Zamčeno