Takže.. Odjakživa u nás v rodině kolovaly Toyoty, já jsem pak měl na starost Avensis první generace.. Časem (loni) už mi přestalo auto stačit, prostě to není sporťák.. Tak jsem se pomalu začal koukat na to, co vlastně existuje, furt jsem chtěl Celicu nebo MR-2... No a najedou jsem narazil na Integru... Silná točivá atmosféra, luxusní vzhled (pro mě), dle všeho i super jízdní vlastnosti.. Jednodušše jsem se asi do ní zamiloval a tak jsem začal shánět přes zimu prostředky... No a začátkem března roku 2015 mi přistála před barák
Integru snad nemusím nijak extra představovat, snad každý zná...
Motor B18C6, 190 hp, 178 Nm
Barva Milano Red
Najeto při koupi 147 xxx km
Původní úpravy: KN vložka do origo airboxu, exedy stage I spojka
Takže, auto je původně z Německa, kde byla psaná serviska do 2010 a jezdila to nejaká Briggite, dle dat. narození důchodkyně, pak šla do ČR, kde byla půl roku u jednoho majitele no a poté šla do Jihlavy, kde se udržela pět let. Předchozí majitel na ní udělal synchrony, vyměnil spojku (nyní exedy), udělal nějaky potřebny opravy na podvozku, vyvařeny a přestřikany zadní lemy.. Lak je poněkud horší, vyšisovaný, ale na lak to nejezdí
Co jsem na autě udělal? Vyměnil brzdovy trubky (původní prorezly), nové brzdové destičky vpřed, vyleštil přední světla, nechal zprovoznit klimatizaci (no tak super že jsem si zkusil že fakt funguje ale půjde ven, nevyužiji), vyměnil tyčky a silenty předního stabilizátoru, nasadil nový pneu Nankang NS-2R, nasadil hlinikovy silenty spodniho ulozeni motoru (vibrace jsou masakralni ale reakce auta na plyn je úplný žůžo)..
V nejbližší době bych chtěl udělat rozvody společně s vodním čerpadlem, silenty podvozku, vyměnit náplně všeho možnyho, zprovoznit ABS
a v daleké budoucnosti bych chtěl lepší brzdy (furt nevím jestli vzít rovnou XYZ kit, ale osobně pokud nejezdím nějaky okruhy atd, tak budou stačit lepší kotouče s deskama a pancéřky).. možno trochu odlehčit, odstranit klimu, nové tlumiče... nejlépe celolak (psal jsem sice, že na lak to nejezdí, ale když to vypadá dobře tak
Motor vypadá, že je OK, olej papká, ale řekl bych v normálu.. za těch 5 tisíc KM, co už jsem s tím stihnul nalítat, jsem dolil zhruba 0,7 litru oleje... a to to zrovna moc nešetřim (ono to člověka nenechá v klidu).. převodovka luxusní! to bude těma novejma synchronama a spojkou
S autem jsem nadmíru spokojenej, vkládá do mě tolik emocí, že jsem to ani od auta nečekal.. Pokud budu cokoli dělat, tak to sem nahodím