Něco o tom, jak mě to napadlo. Mě se tahle mazda vždy moc líbila, ale jaksi na to nebyly prostředky nebo byla špatná situace a podobně
Než jsem auto předal, tak to trvalo cca 2 a půl měsíce. Auto bylo v bazaru kdesi u Zlína půl roku. Objevil jsem ji na Sauto.cz (ještě jsou tam dvě, teda tři), kde bych ji normálně nehledal. Na první pohled se auto vypadalo ve fajn stavu (coz je), ale nelibila se mi kombinace červená/červená. Ale potom mě pár lidí přesvědčilo, že je to super kombinace.
No a tak jsem jednoho dne měl cestu na Slovensko na focení, tak jsem se cestou zastavil. Líbila se mi hned. Auto nebylo shnilé (jen malé orezlinky a kosmetiku), interier kompletní a nepoškozený (až na popraskanou výplň dveří u skla - asi to někde stálo na sluníčku nebo nevim), zavrčela ale né dlouho. Tak jsem jí bral.
Po příjezdu jsem auto uschovával v garáži aby se to neprovalilo. Vědělo to dost lidí
Bohužel zatím auto nejezdí z důvodu neseřizení carburátoru který je nejspíš zanesen, rozlazen a možná tam někde něco nefunguje. Každopádně mám ještě jeden, který už mám částečně složen po čistění ultrazvukem. Čekám pouze na věci z galvaniky, aby t obylo kompletní a bude se skládat a dávat na auto a potom uvidíme, zda to zaprvé naladíme a zda to vůbec pojede
Něco o autě:
Auto je původem z CH
113 000km
rok je to 1980 (první po faceliftu, ale stále je to SA)
Motor 12A
original wankel kola které zůstanou
Něco k budoucím úpravám a opravám:
kosmeciké vady půjdou opravit, lak rozleštit a částečně nalakovat
nové gumy (asi určitě mě utlučete argumenty že se to na to nehodí a je to zbytečné a drahé, ale ten vzorek je nejvic nejlepší
komplet set silentbloků na celé auto
kompletní stabilizátory přední + zadní
komplet nové gumové těsnění pod zadní okno, levé dveře, pravé dveře a targu
Vzdálené úpravy vozu:
48Weber
kompletní racing výfuk od svodů až po koncový tlumič
kompletní podvozek (zatím nevim jakou značku, ale pár jich na auto dělaj
Auto bude předevšim na silnici, na veteránské soutěže a přehlídky a třeba jednou i někam se povozit normálně na okruh
A teď pár fotek

No a takhle už odjížděla po servisu od Higgiho

A fotky z předávání zase příště