Koupil jsem ji od jednoho postaršího pána, který vcelku věděl co prodává, a přidal i příběh o tom jak si ji v devadesátkách vezl ze showroomu ze Švýcarska.

Následovala projížďka a zkoušení co funguje a co je už mrtvý. Kupodivu fungovalo skoro vše, na 27 let starý auto je to slušný, ale taky se není čemu divit, je to ještě poctivá japonská výroba! A dále následovalo odstranění "blbostí" předchozího majitele, jako byl: držák na telefon, nálepka CZ a odrazky na dveřích. Měnil sem provozní kapaliny a všechny filtry. Dále bylo potřeba vyměnit termostat, díky kterýmu se motor dostatečně neohříval, a taky sem několikrát vytahoval alternátor, čistil ho a měnil uhlíky. A věřte že pro člověka jako jsem já, kterej je absolutní antitalent co se týče mechaniky a živí se obracením steaků a mícháním omáček, to fakt sranda nebyla

Poté už přišlo na řadu samotné "upravovaní" auta. První byly kola, vzhledem k rozměru sem na japonskou klasiku mohl zapomenout. A taky vzhledem k financím.
Takže sme po kratším hledaní našly kola v ideálních rozměrech a nevycvičenýmu oku, by mohly připadat dost podobný jako tovární kola na AE92 hatchback.
Samozřejmě se to neobešlo bez problému a tak se musely sundat náboje kol a nainstalovat delší štefty.

Nebudu Vás unavovat kecama jakou mi dalo práci auto přepsat, zkrátka mi bylo na stk řečený že v devadesátkách nikdo ve česku tenhle motor neznal a tak sem holt zaplatil 10k.
Dál se začla řešit kosmetika, přední blatníky byly orezlý a kapota flekatá, nikdo nepřišel na to od čeho, snad jednou předchozí majitel nalil do ostřikovačů něco podobnýho kyselině

Čekání na lak

Aktuálně je auto po výměně předních i zadních tlumičů KYB excel G, + tvrdších a nižších pružin Eibach.

předek:

a zadek:

Pak přišel na řadu výfuk, chtěl sem nějakej decentní, což se absolutně nepovedlo, a nakonec sme tam narvali HKS HiPower, kterej byl původně určenej pro JZA70.

video pro zajímavost https://www.youtube.com/watch?v=E5hrXrwR_7w
Pak se měnily prachový manžety na předních poloosách, dělaly se rozvody, měnil se řemen a kladka.
Ještě budu muset vyměnit kosti stabilizátoru a na podvozku to bude všechno.
Přes zimu proběhl lak kol

na doporučení sem je nechal nalakovat na bílo, jako odkaz na WRC a rally éru Toyoty! Navíc se k červené parádně hodí.
Před měsícem mi došel volant Nardi a nába

To je zatím všechno, do budoucna se nezbývá než jen těšit až začne jaro a začne se jezdit naplno.
Závěrem přikládám pár fotek, který sem nafotil hned na začátku po rozleštění laku. A chtěl bych poděkovat lidem, kteří mi pomohli. (někteří tady z fóra) bez nich bych nevyměnil ani stěrače. Zvláště pak bratrovi, kterej auto "zajíždí" a stará se, po dobu co sem v zahraničí. Díky!