Bubaak - Toyota MR2 SW20 T-Bar

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Bubaak

Re: Bubaak - Toyota MR2 SW20 T-Bar

Příspěvek od Bubaak » 12 črc 2015, 16:49

Aby se neřeklo že nic nedělám, tak poté co jsem někde ztratil měrku oleje, jedno těsnění na výfuk, zalomil asi 20 šroubů, zjistil že mi chčijou zadní brzdy a spousta dalších "výse*ů do ksichtu", tak si motor pomalu dávám dohromady. Jen přítelkyně si myslí že žadný auto už nemám a penize vyhazuju za nevim co :lol:

Motor prošel:
Hlava: Ventily na výfuku vyměněný (Díky Idaho a VLAN), seřízeny vůle, srovnaná hlava, zabroušeny sedla, vyčištěno, zkouška těsnosti...
Blok: srovnán, vyhonován, přebroušená klika, nový ložiska - všechny, nový kroužky, zkontrolovány ojnice, písty, ovalita....

https://plus.google.com/112368790862216 ... Vx1QrEBvBJ

Obrázek
Toyota MR2 SW20

VLAN

Příspěvek od VLAN » 14 črc 2015, 17:56

Heh, pěkné to máš, pěkné :).... a neboj, i měrka bude :D

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 18 lis 2015, 20:49

Tak díky:
Beaver - budiž mu zem lehká, ale pomohl mi asi nejvíc z fora..
Idaho - za nervy, rady a zas nervy, po beaverovi největší pomoc :)
VLAN - za nejenom spojení s idahem :)

A samozřejmě ALDA servisu za poskytnutí prostor, asistenci a nesčetně rad a nervů....

Otisna zas vrčí směle na svět :) jen jsem někde něco pokakal a furt v motoru za studena něco rezonuje, tak uvidím až se to rozlítne :-/

Aby se motor tak nějak začal zajíždět, tak když se mělo jet do Harrachova Citroenem na zimních.... Tak se jelo MRchou na letních :mrgreen:
Zimní teda doma mám, ale rozměr 205/60 R15 jsem nedostal pod přední tlumiče.....
Je neuvěřitelné, jak člověk si lehce zvykne na slabé auta, předjet náklaďák, nemožný! Zrychlovat do kopce? Jo ale směrem dolu, takže spíš zpomalovat :D
I s debilníma 150něco chcípákama pod kapotou se auto tváří že jde za plynem líp, jak za mlada, udržovat 200km/h se dalo i do kopců a když mi tam něco vjelo, tak stačilo opět jen přišlápnout, nějak jsem zapomenul, že mi ten výkon stačí až až :oops:

Jen místo katu dát dekat, byla asi trochu hloupost, nad 3000ot/min jde do kabiny více hluku a celkově to má takovej "sportovnější" zvuk :( Dřiv to znělo jak hlučnější Accord.

Jinak si zas zvykám :) opět mě rozdrtila spotřeba, kdy dokážu jet i s otevřenou střecho po dálnici 160 a spotřeba neleze přes 10.
Ale co hlavně, řízení bez posilovače, motor uprostřed, atmosferický motor - ja to auto miluju

Jak jsme jeli do Harrachova, a tak se jelo aj k Polákům, cestou zpět jsme chytli celkem solidní vánici a jednoho vola s libereckou SPZ a letníma gumama (ne že bych byl lepší, navíc su z Cajzlu, takže o sněhu vim houby) na feldě, jak do kopce začal zpomalovat, začlo být jasno :) Tak jsem raději zastavil a nechal ho poodjet, po pár minutách jsem viděl jak stojí na krajnici a snaží se rozhrabat :)
Jen od slečny jsem si vyslech, proč se to auto chova tak divně a pořád trhám volantem na druhou stranu :) Když jsem to jednou pustil do zatáčky víc, tak na mě koukala a netušila co se děje.. "jen si hraju :) " aha tak jo :)

A ještě mě překvapilo, Julče vadi v Hondě civic Anglická 1,6 rychlost nad 110, C3 Citron 150, v MRšce ve 200 řekla, to už by stačilo ne? :) A to řekla v klidu s kavou v ruce...

A aby nebylo jen pozitivní, začlo mi chcát na spolujezdce :roll:

Obrázek
Toyota MR2 SW20

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 18 lis 2015, 21:01

Tak sem rád že běhá a někdy se u nás ukaž :)

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 19 lis 2015, 00:18

super ze zas jazdis, tak nech dobre sluzi a bavi

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 16 úno 2016, 18:14

Poté co jsem to rozstřelil v praze na čechově mostě, udělali jsme uspěšnou letošní technickou na základě které jsem přislíbil dotahnout ručku (splněno), tak v mezičase ještě před technickou jsem vyměnil přední uložení.... Jo a vrátil jsem kat :) Na emisích celkem čuměli jak mám dobrý emise, asi tam ten kat být nemá :lol:

K uložení, jen v tom občas luplo, když jsem stál na místě a točil volantem z dorazu na doraz (což se v autě bez posilovače často neděje), nebo když se odlehčila náprava v zatáčce a nejlepe přes díru... :shock: Takže jsem to moc neřešil, ale Aleš z Alda servisu mi řekl cenu tak jsem je vzal....

""
A: Hele Bubu, to uložení mlátit nemůže, je tam jen ložisko v silentu, není tam nějakej vymezovací gumový kužel?
J: Není tam nic, jen na manžetě je doraz, objednám v Toyotě...
A: V Hondách je ještě guma, která když se vymačká....
..........
A: Si vyndal přední tlumiče, povolil horní uložení a nestáhl si pružiny? Seš docela hustej :smt005
....
A: Tak teď už chápu proč to mlátilo
"

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Toyota MR2 SW20

VLAN

Příspěvek od VLAN » 18 úno 2016, 07:37

Vypadá jako původní :D

Bubaak