FABI - Nissan 200sx S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Nissan 200sx S13
Hele jestli se mi to povede (jakože jsem si jako vždy jist že ano) tak jich budu vyrábět několik do zásoby a asi rovnouzkusím přez zimu poslat náký vrata do oběhu tak jestli chceš udělám jedno okno navic ?
pokial by sa jednalo o finalny produkt k priamej montazi v primeranej kvalite, urcite by som mal zaujem, ale najprv si pozriem ako sa ti podaria prve kusy, celkom som zvedavy.
Spoj se s někým kdo má práškovou lakovnu mají velké pece na vypalování práškové barvy, nemusíš pak řešit bednu. Mám takhle v plánu udělat komplet auto 
Nápad je to dobrý...ale asi to zkusím doma. Strašně nemám rád když musím se svými nápady někoho obtěžovat. Ale možnost to určitě je 
Bylo by to lepsi uz jen z hlediska rovnomerneho nahrivani a presne teploty.
Mensi sance, ze ti sklo rupne behem zahrivani..
Idealni by bylo mit sablonu z plechu vytvarovanou na anglickem kole.
Mensi sance, ze ti sklo rupne behem zahrivani..
Idealni by bylo mit sablonu z plechu vytvarovanou na anglickem kole.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Já si myslím že i těma horkovzduškama to pujde postupně a rovnoměrně zahřívat když se bude teplote zvyšovat postupně 
Jak to čtu, tak bych ti mohl pomoct. Máš už vybraný materiál?
Babička Celica ST162
No budu jedině rád pokud budeš moci přispět zkušenostmi
...zatím jsem moc nestudoval co a jak ale toto se mi na první pohled zamlouvá, jak vlastnostmi tak cenou tak dostupností.
http://www.lanitplast.cz/data/soubory/t ... on_FSX.pdf
http://www.lanitplast.cz/plny-polykarbonat-marlon-fsx/
http://www.lanitplast.cz/data/soubory/t ... on_FSX.pdf
http://www.lanitplast.cz/plny-polykarbonat-marlon-fsx/
Díky...chtěl bych zatím koumám jak a v jakém stylu 
Tak nakonec Most skutečně proběhl takže zde nějaké shrnutí akce.
BYLO MOKRO! Vzhledem k předpovědi počasí, kterou jsem začal sledovat dva dny před akcí sem změnil cíl cesty. Původně to byl cíl zajet čas pod 2 minuty. Koncem týdne byl již cíl za žádnou cenu nebýt nasranej. Cíl se zdařil! Nasraný sem nebyl, poprvé po 7 letech co vlastním 200sx můžu říct, že jsem se svezl na vodě. První dvě jízdy úplně mokro, cílem bylo pouze doklouzat autem do cílovky, nic víc nic míň. I s výkonem něco málo přes 200hp se v takových podmínkách na plyn můžete jen dívat a i to velmi opatrně, jelikož na mokru auto při plném plynu nemělo trakci do cca 120 km/h, což sem doopravdy nečekal.
Pak se vyjezdila stopa. Stopa se kterou jsem byl za jedno z cca 70%, zbylých 30% sem jezdil jinak než ostatní takže po mokru. Čas, který se podařilo zajet mi udělal radost vzhledem k nepříznivostem jako že mě opět klamali brzdy, můj zlozvyk držení volantu (pracuji na tom, ale nejde to hned), mokro na trati, a účastníci mezi kterými se člověk musí proplétat.
Podařilo se jen jedno kolo ze dvou rozjezdů na suchu, aniž by mě nikdo nebrzdil. Race chrono ukázalo čas 2:05.26. Jsem spokojen vzhledem k podmínkám vím že s tím dám čas pod 2 minuty, bohužel pro mě budu si na to muset počkat do další sezony.
K autu:
Geometrie je konečně tam kde sem chtěl, jsem spokojen, konečně! Auto je stabilní dobře zatáčí. Nedostatky....brzdy. Přehřívají se bohužel s v tom rozměru jaký mám. Řešení? Koupím desky Hawk HP+ na radu okolí a referencí. Pokud i to bude k hovnu koupím k ním i kotouče a přemýšlím, že na okruh udělám chlazení, které bude na okresky prostě zavřené abych nepřechlazoval. Další nedostatek je diferenciál technická pasáž za šikanou za cílovkou kde člověk jede pod plynem zatáčku, celou jí prohrabu jedním kolem. Řešení zatím vidím v HLSD z S15. Další "nedostatek" je fakt, že už mě nebaví skládat aero....kort v dešti, takže to vezmu za jiný konec. Guma pujde pryč. Zůstanou pouze canardy, které se předělají na rychlo instalaci. Křídlo to samé...udělá se lamino nárazník pod kterým bude permanentně přidělaná konstrukce křídla, která se zařízne s nárazníkem ve kterém budou díry...křídlo se pak nainstaluje bez jakéhokoli sundavání nárazníku a podobně a jeho instalace bude na cca 5 minut. Nějak sem s tím letos ztratil nervy to pořád rozebírat.
Co se chlazení motoru týče tak super! Jasně, hrála do karet teplota ovzduší nicméně olej stabilních 92°C voda na normálu bez jakéhokoli pohybu nahoru.
Zde video a klouzací video na mokru přidám časem.
https://www.youtube.com/watch?v=6KWEadM ... u.be&t=148
BYLO MOKRO! Vzhledem k předpovědi počasí, kterou jsem začal sledovat dva dny před akcí sem změnil cíl cesty. Původně to byl cíl zajet čas pod 2 minuty. Koncem týdne byl již cíl za žádnou cenu nebýt nasranej. Cíl se zdařil! Nasraný sem nebyl, poprvé po 7 letech co vlastním 200sx můžu říct, že jsem se svezl na vodě. První dvě jízdy úplně mokro, cílem bylo pouze doklouzat autem do cílovky, nic víc nic míň. I s výkonem něco málo přes 200hp se v takových podmínkách na plyn můžete jen dívat a i to velmi opatrně, jelikož na mokru auto při plném plynu nemělo trakci do cca 120 km/h, což sem doopravdy nečekal.
Pak se vyjezdila stopa. Stopa se kterou jsem byl za jedno z cca 70%, zbylých 30% sem jezdil jinak než ostatní takže po mokru. Čas, který se podařilo zajet mi udělal radost vzhledem k nepříznivostem jako že mě opět klamali brzdy, můj zlozvyk držení volantu (pracuji na tom, ale nejde to hned), mokro na trati, a účastníci mezi kterými se člověk musí proplétat.
Podařilo se jen jedno kolo ze dvou rozjezdů na suchu, aniž by mě nikdo nebrzdil. Race chrono ukázalo čas 2:05.26. Jsem spokojen vzhledem k podmínkám vím že s tím dám čas pod 2 minuty, bohužel pro mě budu si na to muset počkat do další sezony.
K autu:
Geometrie je konečně tam kde sem chtěl, jsem spokojen, konečně! Auto je stabilní dobře zatáčí. Nedostatky....brzdy. Přehřívají se bohužel s v tom rozměru jaký mám. Řešení? Koupím desky Hawk HP+ na radu okolí a referencí. Pokud i to bude k hovnu koupím k ním i kotouče a přemýšlím, že na okruh udělám chlazení, které bude na okresky prostě zavřené abych nepřechlazoval. Další nedostatek je diferenciál technická pasáž za šikanou za cílovkou kde člověk jede pod plynem zatáčku, celou jí prohrabu jedním kolem. Řešení zatím vidím v HLSD z S15. Další "nedostatek" je fakt, že už mě nebaví skládat aero....kort v dešti, takže to vezmu za jiný konec. Guma pujde pryč. Zůstanou pouze canardy, které se předělají na rychlo instalaci. Křídlo to samé...udělá se lamino nárazník pod kterým bude permanentně přidělaná konstrukce křídla, která se zařízne s nárazníkem ve kterém budou díry...křídlo se pak nainstaluje bez jakéhokoli sundavání nárazníku a podobně a jeho instalace bude na cca 5 minut. Nějak sem s tím letos ztratil nervy to pořád rozebírat.
Co se chlazení motoru týče tak super! Jasně, hrála do karet teplota ovzduší nicméně olej stabilních 92°C voda na normálu bez jakéhokoli pohybu nahoru.
Zde video a klouzací video na mokru přidám časem.
https://www.youtube.com/watch?v=6KWEadM ... u.be&t=148
Auto i výsledky super ale skoro bych se vsadil že kdyby si čas věnovaný aeru věnoval ježdění tak už pod dvěma minutama jsi... 
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.
Je to možné
,,nicméně vim že čas pod dvě padne příští sezónu. 
Tak zase nějaké novinky 
O víkendu, jako většina místních, jsem byl na Slovakia ringu potřást si rukou legendárního Keiichiho. Dovezl jsem si podepsanou helmu, což mi udělalo neskutečně velkou a upřímnou radost

Další novinkou je ještě horká úprava na chladícím systému brzd. Na mostě sem měl docela problém s přehříváním, bude nutnost pořídit lepší desky, ale rozhodl jsem se chlazení pomoci trochu více. Věřím že to bude velmi funkční úprava. Upgrade mi vyšel na 178,-.

O víkendu, jako většina místních, jsem byl na Slovakia ringu potřást si rukou legendárního Keiichiho. Dovezl jsem si podepsanou helmu, což mi udělalo neskutečně velkou a upřímnou radost

Další novinkou je ještě horká úprava na chladícím systému brzd. Na mostě sem měl docela problém s přehříváním, bude nutnost pořídit lepší desky, ale rozhodl jsem se chlazení pomoci trochu více. Věřím že to bude velmi funkční úprava. Upgrade mi vyšel na 178,-.

Hm, dobrá práce Fabi.
Koukam dobře, je to udělaný tak aby to foukalo na vnitřní stranu kotouče z boku a i vhánělo vzduch dovnitř do žebrování kotouče?
Koukam dobře, je to udělaný tak aby to foukalo na vnitřní stranu kotouče z boku a i vhánělo vzduch dovnitř do žebrování kotouče?
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
Ano je to směřované aby to foukalo dovnitř hlavně 
taky sem chtěl řešit přehřívání brzd na MX5, ale než sem se k tomu dostal, tak sem koupil lepší desky (EBC YS) a je po problému.
Jasný...taky věřím, že lepší desky problém pořeší, ale na okruhu se toto chlazení určite neztratí...potřebuju ty brzdy postavit tak jako jsem stavěl chlazení motoru. Tak, aby to mohlo jezdit klidne 24 hodinovku a nic se nepřehřádlospooon píše:taky sem chtěl řešit přehřívání brzd na MX5, ale než sem se k tomu dostal, tak sem koupil lepší desky (EBC YS) a je po problému.
Myslím, že touto úpravou už nebudeš ani potrebovať lepšie dosky, prívod vzduchu neuveriteľne pomáha:) ale veď sám uvidíš. Ináč ti to brzdi moc dobre, keď vidím tie tvoje brzdné body
A jedna otázka - čo hovoríš na gumy, sucho-mokro. Predtým si mal tuším Federali. Na jar budem musieť niečo kúpiť.
A jedna otázka - čo hovoríš na gumy, sucho-mokro. Predtým si mal tuším Federali. Na jar budem musieť niečo kúpiť.
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
Brdy jsou super, jak říkáš brzdné body mám podstatně jinde niž jiní. Ale není to ono, i když se to bude chladit určitě líp tak lepší desky to stejne chce. Ten třecí efekt není takový jaký bych očekával, pujdu do Hawk hp+ + chlazení a myslím že pak budu spokojen.RSteam píše:Myslím, že touto úpravou už nebudeš ani potrebovať lepšie dosky, prívod vzduchu neuveriteľne pomáha:) ale veď sám uvidíš. Ináč ti to brzdi moc dobre, keď vidím tie tvoje brzdné body![]()
Co se týče pneumatik na nankangy jsou super na suchu!! Jezdí se mi na nich uplně suprově, grip srovnatelný s federalama ale nankang má pevnější bočnici, o hoodně. Což je super. Na federalech jsem na mokru nejezdil ani jednou ale nankangy na mokru docela dobrý, docela to fungovalo v rámci možností ale tady nemužu moc referovat jeližko já mám na mokru naježděno strašně málo.
Dik, za cenne info a zhodnotenie, 
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
Taky tady onboard..je to fkt blbě vidět ale chyby se tu objevit dají...Tak do mě !
Není to to nejrychlejší kolo a třeba Meritor je celý projetý špatně ale jen to sem perte kde všude jsou chyby 
Video je na dva díly..nemám program na střhání a nechce se mi s tím dělat
1.díl
https://www.youtube.com/watch?v=dfNIJywD19Y
2.díl
https://www.youtube.com/watch?v=-mElXbUrVj4
Video je na dva díly..nemám program na střhání a nechce se mi s tím dělat
1.díl
https://www.youtube.com/watch?v=dfNIJywD19Y
2.díl
https://www.youtube.com/watch?v=-mElXbUrVj4