Bubaak - Toyota MR2 SW20 T-Bar
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Bubaak - Toyota MR2 SW20 T-Bar
Náhodou, nemáte někdo zkušenosti s ventilama značky Ferrea?
Toyota MR2 SW20
S motorem to je škoda, kolik cca mohl mít najeto? Potkalo mě něco podobného.
Kdyby byl zájem mám blok a různý jiný věci....
Kdyby byl zájem mám blok a různý jiný věci....
škoda motoru a to to nevypadalo zas tak hrozně
Ted je ideální čas na nákup K20A2 a swap
Ted je ideální čas na nákup K20A2 a swap
Těžko říct, čekám až pujde blok do motorárny a dostanu další podpásovku
Ale jak byla vydřená šála na prvním válci, tipnul bych i +250.000km, zas ale vačka se tvářila zdravě a písty s válcema pod nánosem karbonu se na první pohled taky nezdaj nějak moc zničený
Aleš má ale pravdu v tom, že je to MR2 a to si kupujou lidi, co si myslí že si kupujou to nejrychlejší na světě, takže studený starty pod omezovačem asi bylo její žití a to pak ten motor nespasí ani 20.000km
Děkuji za nabídku, ale zatím nevím co bych potřeboval a nemuselo by to být nový
Shaman, jako to nejlepší z obou značek?
Toyota povedený auto a Honda povedenej motor? To bych pak nemohl šít do Hondařů
Ale přiznám se, už jsem uvažoval nad RedTopem Beams, ale i tak by musel projít rozborkou a byl bych zas tam, kde jsem teď + 45.000 
Po týhle rozborce by motor mohl zas dělat nějaký pátek radost
i s jeho trapnýma 156k když byl nový 
Ale jak byla vydřená šála na prvním válci, tipnul bych i +250.000km, zas ale vačka se tvářila zdravě a písty s válcema pod nánosem karbonu se na první pohled taky nezdaj nějak moc zničený
Aleš má ale pravdu v tom, že je to MR2 a to si kupujou lidi, co si myslí že si kupujou to nejrychlejší na světě, takže studený starty pod omezovačem asi bylo její žití a to pak ten motor nespasí ani 20.000km
Shaman, jako to nejlepší z obou značek?
Po týhle rozborce by motor mohl zas dělat nějaký pátek radost
Toyota MR2 SW20
-
Idaho von Věšín
Bubaak píše:Těžko říct, čekám až pujde blok do motorárny a dostanu další podpásovku![]()
Ale jak byla vydřená šála na prvním válci, tipnul bych i +250.000km, zas ale vačka se tvářila zdravě a písty s válcema pod nánosem karbonu se na první pohled taky nezdaj nějak moc zničený![]()
Aleš má ale pravdu v tom, že je to MR2 a to si kupujou lidi, co si myslí že si kupujou to nejrychlejší na světě, takže studený starty pod omezovačem asi bylo její žití a to pak ten motor nespasí ani 20.000km![]()
Shaman, jako to nejlepší z obou značek?Toyota povedený auto a Honda povedenej motor? To bych pak nemohl šít do Hondařů
Ale přiznám se, už jsem uvažoval nad RedTopem Beams, ale i tak by musel projít rozborkou a byl bych zas tam, kde jsem teď + 45.000
Po týhle rozborce by motor mohl zas dělat nějaký pátek radosti s jeho trapnýma 156k když byl nový
Když už tu Go Budeš delat delej ji rovnou na turbáku nebo beamsu...
Asi bych taky šel rovnou do něčeho většího, než opravit atmošku
Nebo koupit jiný 3sge a třeba to 129kW
moje měla k 250tkm, když zaklepala....
-
Idaho von Věšín
než kupovat 129kW u které te to do roka čeká také kup rovnou st185 motor ( v lepším případe ST205 ) audelej go na nem.. S johnym jsme ted nedávno dovezly motor z st205 předGO stav ( komprese 8/9,5/9,5/9/9,5, zanesej bordelem ) a cena vč 4x4 tranny byla tuším 650e...
Když swap, tak Beams.
A nejlépe s tou upravou co Idaho odkazoval vedle, 198kw
(o tom si ale tak mohu nechat zdát)
Turba nemám rád, ať je to nafta nebo benzín, nikdy v něm nemám tu jistotu jak v atmosféře
Bohužel do tohohle motoru už pár peněz proteklo, a tak tam bude až do smrti
Turba nemám rád, ať je to nafta nebo benzín, nikdy v něm nemám tu jistotu jak v atmosféře
Bohužel do tohohle motoru už pár peněz proteklo, a tak tam bude až do smrti
Toyota MR2 SW20
Asi tak, dáš poměrně dost peněz za generálku, ale dál se nijak neposuneš 
To sice všechno jo, ale na redtopa by to chtělo i větší brzdy, lsd převodovku, jiný podvozek, trošku dost ji začít odlehčovat...... a ze stavu originálního, bych se musel soustředit na kompletní přestavbu
Takhle si budu moct dávat vše postupně dohromady s vědomím, že jednou by z ní mohla být pěkná holka v originálním stavu na zelených značkách
Přece jen "neztuněných" MR2 je málo a s nezbořenou karoserii ještě míň
A navíc moje přítelkyně nadává už ve 110 že jedu rychle
Takhle si budu moct dávat vše postupně dohromady s vědomím, že jednou by z ní mohla být pěkná holka v originálním stavu na zelených značkách
Přece jen "neztuněných" MR2 je málo a s nezbořenou karoserii ještě míň
A navíc moje přítelkyně nadává už ve 110 že jedu rychle
Toyota MR2 SW20
-
Beaver
Ale prd, je to prostě jen výkon navíc. JZA70 s 1JZ má taky stejný brzdy jako MA70 s nonturbem 7M
Navíc Red Top je u tebe úplně krásně legální věc, protože je to pořád 3S-GE motor. Alternativně ho prostě sehnat rovnou s LSD převodovkou a je to. Jinak ve verzi pro MR2 je v Japonsku novej skladem - sice teda skoro 7 tisíc dolarů, ale leží tam
Ten LSD diff dalších 1000 navrch 
Otázka za bludišťáka
Jaký je rozdíl, nebo zaměnitelnost?
Název, OEM šíslo, datum produkce, motor, typ auta na který se to má bastlit - Aisin katalog
PUMP ASSY, 15100-88360, 8909-9309, 3SGE..ST182,183 - OPT-078 MR2 89-93 SW20
PUMP ASSY, 15100-88381, 8910-9105, 3SGTE..ST185 - OPT-079 MR2T 89-91 SW22
PUMP ASSY, 15100-88382, 9105-9309, 3SGTE..ST185 - OPT-080 MR2T 91-93 SW22
PUMP ASSY, 15100-74060, 90-95, 5S-FE, 3S-FE..SW21,SW23 - OPT-076 MR2 SW21, MR2 SW23
Jaký je rozdíl, nebo zaměnitelnost?
Název, OEM šíslo, datum produkce, motor, typ auta na který se to má bastlit - Aisin katalog
PUMP ASSY, 15100-88360, 8909-9309, 3SGE..ST182,183 - OPT-078 MR2 89-93 SW20
PUMP ASSY, 15100-88381, 8910-9105, 3SGTE..ST185 - OPT-079 MR2T 89-91 SW22
PUMP ASSY, 15100-88382, 9105-9309, 3SGTE..ST185 - OPT-080 MR2T 91-93 SW22
PUMP ASSY, 15100-74060, 90-95, 5S-FE, 3S-FE..SW21,SW23 - OPT-076 MR2 SW21, MR2 SW23
Naposledy upravil(a) Bubaak dne 04 dub 2015, 08:50, celkem upraveno 1 x.
Toyota MR2 SW20
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
nie ze by som sa vtych toyotach nejako moc vyznal ...
toto mas taky isty motor ako ma Celda ..??
lebo co sa tych olejovych pump tyka, tak pravdepodobne sa da zohnat iba ta posledna...
a moze mat "jednu dirku navyse", kade ti moze tiect olej - treba tam spravit zatku, a tusim aj "kolecko" /nahon/ moze byt ine..
toto mas taky isty motor ako ma Celda ..??
lebo co sa tych olejovych pump tyka, tak pravdepodobne sa da zohnat iba ta posledna...
a moze mat "jednu dirku navyse", kade ti moze tiect olej - treba tam spravit zatku, a tusim aj "kolecko" /nahon/ moze byt ine..
-
Beaver
15100-88360 je konstrukčně odlišná, je to vidět i v EPC (a stejně tak podle fotek, co mám od Bubaaka). 15100-88381 a 15100-88382 jdou dle mého názoru zaměnit. Toyota většinou vzrůstající poslední číslicí značí kompatibilní revize dané součástky. Zaměnit jdou ale někdy i díly s hodně odlišným číslem - resp. mají stejnou funkci, ale můžou se lišit výrazně nějakým parametrem (např. olejová pumpa 1JZ a 2JZ jde prohodit, ale 2JZ má trochu větší kanály), v takových případech je to ale spíš o zkušenosti z praxe.
-
Idaho von Věšín
Zkus použít pumpu pro 5SFE ... dost lidí chválí chválí ( hlavne u st18_ verze metoru ), pro ST20_ verzi motoru zase spíše camry 2002 JPN... ( mluvím ted o generacích motorů.. )
JRD McLAREN - jojo, motory maj stejný,
"kolečko" snad ani není součástí OEM balení, stejně tak těsnění mezi blokem a pumpou
OEM se daj sehnat, jen jsou rozlítaný po celém světě
Takže asi rovnou koupit AISIN (dělá olejové čerpadla pro Toyotu)
Díra přímo do bloku je právě to, co mi vrtá hlavou, šroub by to vyřešil, to problém není, ale je to další věc co nemusí po čsae fungovat
Beaver - jen jestli toho nevíš už víc o 3S-GE jak o 2JZ
hlídej se chlape!
Idaho - Díky za TIP na 5S-FE jsem zapoměl úplně a pumpy vypadaj skoro stejně, až na cenový rozdíl skoro 500
"kolečko" snad ani není součástí OEM balení, stejně tak těsnění mezi blokem a pumpou
Díra přímo do bloku je právě to, co mi vrtá hlavou, šroub by to vyřešil, to problém není, ale je to další věc co nemusí po čsae fungovat
Beaver - jen jestli toho nevíš už víc o 3S-GE jak o 2JZ
Idaho - Díky za TIP na 5S-FE jsem zapoměl úplně a pumpy vypadaj skoro stejně, až na cenový rozdíl skoro 500
Toyota MR2 SW20
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
no ono "ta jedna dierka navyse" je smerom von ..
predpokladam ze u GTE sa tam niekde ma napojit mazanie pre turbo...
co u GE verzie netreba...
(ale ja len mudrujem..
)
BTW:
preco zhanas zrovna ventily Farrea, ked sa zrovna nechystas extremne zvysovat vykon ..??
ci prejst na ine palivo ...typu metanol kerosine nitrometan etc ...
predpokladam ze u GTE sa tam niekde ma napojit mazanie pre turbo...
co u GE verzie netreba...
(ale ja len mudrujem..
BTW:
preco zhanas zrovna ventily Farrea, ked sa zrovna nechystas extremne zvysovat vykon ..??
ci prejst na ine palivo ...typu metanol kerosine nitrometan etc ...
Protože originál stojí 10 000,- kč, Ferrea stojí 6500,- a od Idaha cca. 1400,-
To jsem hledal alternativy, protože OEM čísla nic nenalézalo a v obchodech jako Kelly, elit a pdobně taky bez výsledku... proto jednu chvilku jsem koukal na ty Ferrey, už z toho ale sešlo
To jsem hledal alternativy, protože OEM čísla nic nenalézalo a v obchodech jako Kelly, elit a pdobně taky bez výsledku... proto jednu chvilku jsem koukal na ty Ferrey, už z toho ale sešlo
Toyota MR2 SW20
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
aha..
no lebo ja by som sa vedel poobzerat vo vyrobcovi OSVAT ..
kedze mam kontakt..
no lebo ja by som sa vedel poobzerat vo vyrobcovi OSVAT ..
kedze mam kontakt..
-
Idaho von Věšín
rozdíl není jen v cene ale i v konstrukci, pro St185 motor je to upgrade citelný, u ST205motoru už jsou dva tábory, jeden tvrdí že to nepomuže tolik, druhej to chválí ale ani jeden nehaní..Bubaak píše:JRD McLAREN - jojo, motory maj stejný,
"kolečko" snad ani není součástí OEM balení, stejně tak těsnění mezi blokem a pumpouOEM se daj sehnat, jen jsou rozlítaný po celém světě
Takže asi rovnou koupit AISIN (dělá olejové čerpadla pro Toyotu)
Díra přímo do bloku je právě to, co mi vrtá hlavou, šroub by to vyřešil, to problém není, ale je to další věc co nemusí po čsae fungovat![]()
Beaver - jen jestli toho nevíš už víc o 3S-GE jak o 2JZhlídej se chlape!
Jsou tam rozdíly ve velikosti apočtu zubů podávacích kol - jiný prutok čerpadla..
Vzal jsem tu pro 5S-fe, v nejhorším přehodím čerpadlo z tý svý. V pytli mám tělo (závity pro olejovou vanu tam nějak nejsou), čerpadlo je ok
Škoda že ty průtoky nejsou dohledatelný
JRD McLAREN - díky za nabídku
ale beru Idaha 
Škoda že ty průtoky nejsou dohledatelný
JRD McLAREN - díky za nabídku
Toyota MR2 SW20
-
Idaho von Věšín
pohledam forum kde to rozebíraj, každopádne je to doporučení z osobní komunikace s Autocraft MidlandsBubaak píše:Vzal jsem tu pro 5S-fe, v nejhorším přehodím čerpadlo z tý svý. V pytli mám tělo (závity pro olejovou vanu tam nějak nejsou), čerpadlo je ok![]()
Škoda že ty průtoky nejsou dohledatelný![]()
JRD McLAREN - díky za nabídkuale beru Idaha