Precti si to prosim jeste jednou a poradne...blesk666 píše:Dany, Ja som velmi ale velmi kriticky objektivista, preto sa v tom tolko vrtam- ale ak sa v tom aute do rozborky pouzivali tri typy olejov tak je vylucene urcit ktory mohol byt pricinou pridierania
Ano pouzivali se tam tri druhy... Jenze ten Castrol, pokud se samostatne pouzival v jinych motorech, tak problem nikdy nebyl, proto si dovolim ten Castrol vyloucit, uz me chapes? Kdyz to v nekolika motorech funguje bez problemu, tezko predpokladat, ze zrovna v tomto motoru by to udelal zrovna on...
Treba byl v mem motoru s mym zatizenim ten motor po 150tis km vykazoval ovalitu na hranici meritelnosti 0,01mm a vsechna loziska byla nad polovicni hranici opotrebeni (u drech lozisek) jinak zbytek byl nad 75%... Toto jsem si overil jeste asi na min. 5 motorech co se repasovaly. Zadny motor, co pouzival Castrol nemel vyraznejsi problem, at byl jezden v normalnim provozu celorocne nebo zavodne... Bylo jich vic, ale prokazatelne na 100% to vim u tech 5-6 motoru, coz mi stejne prijde jako dostatecny vzorek...
Jinak za posledni roky jsme repasovali hodne motoru K20, nektere opakovane kvuli jinym problemum...
Ale rekl jsem to nekolikrat, je to pouze moje zkusenost a nikomu to nenutim...