Přesně tak kromě mazdy RX-7 FC a FDbiscuit píše:ti jako mazda, mitsu, honda smrdi jo?
Zajimave inzeraty
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Zajimave inzeraty
-
Idaho von Věšín
ne nemá, budes časteji budes od oleje než řídituruem píše: 7M-GTE nemá smysl na zábavu ?
ne nemá, budes časteji budes od oleje než řídit
To tomu motoru někde protéká olej ?
-
Idaho von Věšín
to je to co se ti celou dobu snažím naznačit, 3SGTE je xkrát lepší co se týče výdrže. 7M je dobrý ale zprasený uživateli co mu dávali "nejlepší péči" . Bohužel ji snáší mnohem huře než řada 3S..uruem píše:
To tomu motoru někde protéká olej ?tak hojně. Takže to není prostě OK motor jako 3S-GTE jo ?
Olej z nej nevytéká, ale když motor rozebíráš od oleje budes
Jo já už myslel že to bude jak u 4A kde mi praskl Chladič oleje a vytekl olej, koupil jsem nový a praskla hadice, koupil jsem nové a praskla příruba na vaně. Uvidíme jestli s panem bude nějaká domluva. Pokud to dopadne tak budu hned poptávat tvojí zásobu dílů na supru 
-
Idaho von Věšín
no tak tohle je vyložene případ zanedbané udržby v kombiaci se stářímuruem píše:Jo já už myslel že to bude jak u 4A kde mi praskl Chladič oleje a vytekl olej, koupil jsem nový a praskla hadice, koupil jsem nové a praskla příruba na vaně. Uvidíme jestli s panem bude nějaká domluva. Pokud to dopadne tak budu hned poptávat tvojí zásobu dílů na supru
víš jak to s díly u mne je.. dlouho jsem je nabízel víceméne za odvoz a zájem nebyl tak se to vyházelo, nechlao se jen to co jsem považoval za hodnodtné
-
Beaver
7M-GTE je super motor, ALE... musí se na něm udělat poctivá GO a použít při tom díly, se kterýma to do budoucna má smysl. Typicky kovové těsnění pod hlavu, ARP šrouby/štefty, nová olejová pumpa, Clevite/ACL ložiska, naprosto pečlivě vyvážit ojnice a složit motor se správnýma vůlema. V opačném případě skončíš tam, kde jsi začal, často už s neopravitelným blokem, hlavou nebo klikou. Problém není to udělat, problém je, že za ty prachy swapneš JZ motor, co má tyhle průsery vychytaný už v základu (kovové těsnění v sérii např.) a navíc máš už po swapu vyšší výkon. Mimo to má 7M např. taky velice špatně vyřešenou olejovou vanu, která nemá ráda drift, zvlášť s hladinou oleje pod ryskou MAX. V US spousta lidí jezdí se Suprou Mk3 jako s daily, jak turba, tak nonturba. Spousta lidí má problém s fouklým těsněním pod hlavou kvůli špatným utahovacím momentům (za tohle bohužel může Toyota, doporučila příliš malou hodnotu a časem to prostě foukne) a spoustu lidí potká rod knock - často ale kvůli tomu těsnění, protože chladící kapalina udělá z oleje milk shake a přidře se to. Pokud se to nepřidře kvůli BHG, přidře se to kvůli opotřebované olejové pumpě, staré 25 let.
Výhoda GO je zjevná, auto je papírově naprosto v pořádku a nikdo ti nemůže říct půl slova. Oproti tomu swap je prostě jinej motor v kastli a teoreticky se v tom někdo může vrtat. Američani velmi rádi to auto furt používají na daily a asi nejzajímavější volba je swap za 1JZ-GTE třetí generace, který je singlturbo a má VVTi. Výkon je super, motor je spolehlivý a jezdí to za relativně málo (tj. 9/100), do kastle se vejde ideálně (sériové 2JZ mají v Mk3 problém s místem u zadního turba).
Jo a u 7M jsou už pravda trochu problémy s dílama - naprostá většina věcí se furt nějak a někde koupit dá, ale některé součástky už prostě nové nejsou a nebudou. Např. klikovky i přes jejich brutální cenu už prostě došly, na celé planetě už Toyota nemá ve skladu jediný kus 7M klikovky. Američani furt ale docela často staví 7M na drag a pravděpodobně začne jeden člověk brzo vyrábět "billet steel" náhradu, tj. nové kliky vyráběné CNC obráběním z tyčové ocele. Cena je samozřejmě druhá stránka věci...
Výhoda GO je zjevná, auto je papírově naprosto v pořádku a nikdo ti nemůže říct půl slova. Oproti tomu swap je prostě jinej motor v kastli a teoreticky se v tom někdo může vrtat. Američani velmi rádi to auto furt používají na daily a asi nejzajímavější volba je swap za 1JZ-GTE třetí generace, který je singlturbo a má VVTi. Výkon je super, motor je spolehlivý a jezdí to za relativně málo (tj. 9/100), do kastle se vejde ideálně (sériové 2JZ mají v Mk3 problém s místem u zadního turba).
Jo a u 7M jsou už pravda trochu problémy s dílama - naprostá většina věcí se furt nějak a někde koupit dá, ale některé součástky už prostě nové nejsou a nebudou. Např. klikovky i přes jejich brutální cenu už prostě došly, na celé planetě už Toyota nemá ve skladu jediný kus 7M klikovky. Američani furt ale docela často staví 7M na drag a pravděpodobně začne jeden člověk brzo vyrábět "billet steel" náhradu, tj. nové kliky vyráběné CNC obráběním z tyčové ocele. Cena je samozřejmě druhá stránka věci...
Sakra teď si mi nasadil brouka, asi bych potřeboval splašit někoho kdo bydlí kolem toho Šumperku a podíval se naní :/ jestli to vůbec má cenu řešit.
-
Beaver
Jinak abych to uzavřel, tak se Suprama Mk3 se to má v ČR tak, že spousta majitelů to koupila za relativně malý peníz ale jinak často smrděli korunou a dělali jen "tuning". Ty auta podle toho pak vypadají, nárazníky jak z hororu a tlak oleje pod půl barem. Často v TP vidíš, jak to někdo měl jen pár měsíců, protože koupil auto, to začalo klepat, on s hrůzou zjistil co stojí GO, tak vyměnil jen ložiska, problém zamaskoval a auto prodal dál. To najelo pár set nebo max. pár tisíc km a zaklepalo znovu. Idaho ti tohle jistě potvrdí. I proto bych pro sichr každou Mk3 považoval za stav před GO, ať majitel tvrdí cokoliv. Ovšem když se to udělá (dobře), tak je to masakr 
prosím o vysvětlení proč je nissan lepší než ostatní ???????? už jen to že se před 15 lety spojil s renoltem proto aby přežil neni moc +uruem píše:Přesně tak kromě mazdy RX-7 FC a FDnebo jako jasný, že japonský je lepší než ostatní ale s Nissanem se třeba Honda fakt nemůže rovnat.
project Colt 4G63T AWD
Colt 4G63 FWD
Mitsu Eclipes 4G63 LPG-daily
Toyo Avensis 2008 2.4 VVt-i důchoďácký JDM for sale
Colt 4G63 FWD
No když to shrnu tak jaký nový japonec není brak v tuto dobu. A spojit se s renckem to je harakiri. Beru to podle sebe Honda mne neoslovila hlavně vzhledem vynechám extrémy (s2000 a NSX) tak bych si nevybral. To u Nissanu bych naplnil pět garáží. Jednou bych si chtěl pořídit nějakého Nissana mají takové svoje kouzlo. Ale vše až po Toyotách 
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
300ZX je problemove auto jo?
Obzvlast, kdyz koupis atmo tak budes podle me jen vesele jezdit jak pan.
Srovnavat Eclipse s RWD autama mi neprijde moc smysluplne...
Srovnavat Eclipse s RWD autama mi neprijde moc smysluplne...
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
já nesrovnávám rwd a eclipse to si špatně pochopil, prvně byla řeč o "ukrutný" mrkačce. a pak bylo řečeno že se honda proti nissanu nemůže rovnat...a v zápětí že se mu vlastně jen nelíbí.. to zas nepřijde smysluplné mě. Já takovýhle hejtování na jdm fóru moc nechápu, já třeba bych si vybral u každý japonský značky 
project Colt 4G63T AWD
Colt 4G63 FWD
Colt 4G63 FWD
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Kazdy ma nejake preference
Ja mam taky samozrejme radsi Nissany... Zrovna nedavno jsem se nad tim zamyslel, ze Nissanu je vlastne docela malo, ale kdyz uz jsou, stoji za to
Docela ten vyrok chapu
Coz neznamena, ze Honda neumi rychle predokolky a paradni atmo motory
Kazdopadne - 300ZX je podle me dobra volba, vetsinou o ni lidi neuvazujou, ale treba ZXmanovo auto je dukazem toho, ze je to paradni platforma... Vubec bych se toho nebal
Kazdopadne - 300ZX je podle me dobra volba, vetsinou o ni lidi neuvazujou, ale treba ZXmanovo auto je dukazem toho, ze je to paradni platforma... Vubec bych se toho nebal
300 zx automat
http://auto.bazos.cz/inzerat/37527376/nissan-ZX300.php
fd s 3 rotorama
http://www.ebay.com/itm/Mazda-RX-7-HAND ... ars_Trucks
http://auto.bazos.cz/inzerat/37527376/nissan-ZX300.php
fd s 3 rotorama
http://www.ebay.com/itm/Mazda-RX-7-HAND ... ars_Trucks
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno
Řekl bych že i dýl 
supra na díly - http://auto.bazos.cz/inzerat/38817419/P ... K3-30i.php
Naposledy upravil(a) Mikerc dne 10 zář 2014, 21:34, celkem upraveno 1 x.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
To trikilo je tak takrikajic KU_RVA dlouho...
Minimalne 6 let je na prodej a nikdo to nechce... Byly v tom Peugeot potahy na sedackach...

chudák 300ZX
když si člověk představí, jak to jednou vyjelo z fabriky a dělalo někomu radost... a teď se to tam válí a nikdo to nechce O_o
Nissan Primera GT P11 - studentský sleeper
E36 328i coupe - studentova zadokolka
RX-8 141kW RHD - impulsivní rozhodnutí
E46 328i daily
E34 535i drift
E36 328i coupe - studentova zadokolka
RX-8 141kW RHD - impulsivní rozhodnutí
E46 328i daily
E34 535i drift
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Jedna, na první pohled, krásná Corolla E9 GTi za hodně pěknou cenovku.
Škoda, že se takové v Česku neobjevují..
http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/toy ... 13179.html
http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/toy ... 13179.html
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

To 300ZX bych vzal ale za normální cenu třeba za 50. Pokud někde hnije 6 let bude to na kompletní renovaci. O tý supře přemýšlím taky, že bych si začal stavět dílovou základnu pro supry
Jen jako naschvál musí každý pro mne zajímavé auto být co nejdál odemne.
hodně nevídaný provedení celicy - http://auto.bazos.cz/inzerat/38774997/T ... 18-16V.php
-
Beaver
Klasická US verze, zadek sedan místo liftbacku. Předchozí generace to měla pro US taky.
Ano, ale tady je to nevídaný prostě.