To je mi zase počtení…

Nesmíte být na frázi „JDM“ zase až tak vysazení. Jak už bylo Xkrát omleto a vysvětleno, význam je „jiný“, než jak je běžně u nás používán.
Tady na fóru je myslím minimum (možná dokonce nikdo) lidí, kteří by tímto slovním spojením, zvedali mandle hrstce opravdu zarputilým „Japanofilům“. „Chvála bohu za ně“ a budiž jim i nadále, především finančně požehnáno, aby mohly své opravdu čistě Japonské miláčky dále provozovat.
Přijde mi ale trochu přehnané kamenovat každého, kdo byť jen zavadí o slova „JDM“… Je tu celkem dost krásných projektů, nad nimiž jejich majitelé strávili mládí a podle individuálních možností asi i dost finančně krváceli.

Mnoho z nich se snaží do svých aut propašovat právě i nějaký ten díl z Japonského trhu, či prvek na Japonské půdě oblíbený. A to je podle mě krok správným směrem, za něž bych i ono přísné oko přimhouřil.
Na druhé straně je parta (promiňte mi to přirovnání) „civicářů“ s honígangem na blatníku dostatečně děravým výfukem. Tam už ale dle mého soudu touha po osvětě nepadá na úplně úrodnou půdu…