Zajimave inzeraty

zahraniční i tuzemské stránky, projekty, shopy, firmy, lidi, prostě cokoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Lady_z
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajimave inzeraty

Příspěvek od Lady_z » 06 led 2014, 08:05

Už je naprodej celkem dlouho. Nevim je to celkem zajimavé auto. Nevim jestli hezke ale zajimave urcite. A za ty penize. Ale je videt z v CR je tohle auto neprodejny. I Kdyz si myslim ze to bude dobra kara.
Steering Media

Obrázek
Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím :-)
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti ;-)

Vavris

Příspěvek od Vavris » 06 led 2014, 08:12

Mnoho kosmetických vad (prakticky každý karosářský díl - škrábance, prohlubně, popraskaný lak), brzdy před smrtí, pneu KO, 2 kola KO, poškrábané a prosezené sedadlo, střecha i okno na kašu, čelní sklo nové, ale vypadalo zle vlepené, podvozek taky nevypadal nejlíp (už jsem věděl, že neberu, tak jsem příliš nezkoumal co je špatně).

pozitiva: vypadala nebouraně (opět, příliš podorbně jsem nezkoumal, ale spáry stejné a šrouby v motorovém prostoru s původním lakem) a majitel mi sám nabízel, že je ochotne jednat o ceně a prý super motor (neměl jsem možnost posoudit, ale je v něm 5w-30 magnatec :( )
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

master88

Příspěvek od master88 » 06 led 2014, 08:23

Vavris píše:kdyby někdo koukal po s2k, tak u tohoto kousku si ušetřete cestu
http://www.sportovnivozy.cz/50195-honda-s2000-ap1
proč
Honda Civic Type-R EP3, Honda Civic Coupe, Honda Civic EK3 Eco-Vtec SOLD
Honda Civic 2013, Eibach, FN2 wheels, F/R lip; Lexus IS 300h 2014, OEM rocks
Obrázek

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 06 led 2014, 08:31

Mas to primo nad svym prispevkem :lol:
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

master88

Příspěvek od master88 » 06 led 2014, 09:32

ajta krajta já myslel že se hovořilo o tom lexusu :-) pardon
Obrázek

Winie

Příspěvek od Winie » 06 led 2014, 09:49

taky sem to teda pochopil ze se to vztahuje k lexusu :-D
Obrázek

Vavris

Příspěvek od Vavris » 06 led 2014, 10:00

Aha, no jo, mohl jsem napsat zbla, že to je k s2l :D
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Beaver

Příspěvek od Beaver » 06 led 2014, 10:05

onsad píše:Jak velká blbost je koupě tohoto?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/lexus ... oFrom=list

Lexus ES300, znáte to někdo? :D
Je to plus mínus zakuklená Toyota Camry - jediný problém je v ČR sehnat karosařinu, tudíž je vhodné to auto nenabourat :D Mechanické díly ale problém nejsou a až na trochu vyšší spotřebu s ohledem na motorizaci bych v tom neviděl problém. Je to na prodej delší dobu, podle mě se lidi bojí toho třílitru a navíc je to "jen" sedan a k tomu automat plus to má něco najeto. Pokud ale motor jde dobře a automat řadí bez problémů, tak to bude fajn vozidlo na cestování (do města to je spíš na trápení převodovky a vysokou spotřebu při poskakování z místa na místo).

onsad

Příspěvek od onsad » 06 led 2014, 11:24

OK, dík. Spíš se bojím toho bazarníka. Asi kolem často jezdím a prodává tam většinou zbořeniny ze zahraničí, moc férák to nebude.
Beaver: BTW co vadí té převodovce při jízdě ve městě? Právě mě řazení ve městě moc nebaví. :)
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 06 led 2014, 11:38

onsad píše:OK, dík. Spíš se bojím toho bazarníka. Asi kolem často jezdím a prodává tam většinou zbořeniny ze zahraničí, moc férák to nebude.
Beaver: BTW co vadí té převodovce při jízdě ve městě? Právě mě řazení ve městě moc nebaví. :)
spatný olje, starý olje, spatne měněný olej ( nedodržený správný postup výměny vč výplachu ) vadí obecne vsem automatum, a čím časteji řadí a řadí sprodlevou práve kvuli oleji tím více odcházejí lamely..

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 06 led 2014, 11:41

taky tam jezdim a koukám často :) už jsem o něm přemýšlel, ale odrazuje mě pohon na předek
Proud to be a "hater" that defends Authenticity

Beaver

Příspěvek od Beaver » 06 led 2014, 11:44

Ono jí nic přímo nevadí, ale ve městě prostě z logiky věci častěji řadí a tím se samozřejmě víc opotřebovává. Minimálně bych v takovém případě doporučil dělat častější výměny oleje v automatu. Pokud někdo neumí ten automat používat a nechává v koloně zařazený Déčko, tak zpravidla opotřebuje za pár let obložení na dvojce, protože auto se rozjede a hned tam šoupne dvojku, jenže kolona se zase zastavila, takže auto brzdí, zastavuje a automat vrací jedničku. A tak furt dokolečka. To samé platí pro jízdu ve městě se zapnutým overdrive na větších rovinkách - tam pro změnu auto v domnění, že se najelo na rychlý úsek (který ale v reálu má třeba jen kilometr) přeřadí postupně na nejvyšší kvalt a pak zamkne měnič, za chvilku ale zase brzdíš, měnič se musí odemknout a podřadit.

Jinak jako jo, mě to ve městě taky nebaví, proto mám ostatně v autech na daily A/T :smt003 A je fakt, že potom jízda delší trasu po dálnici je s IS docela nuda, protože najedeš na dálnici, nastavíš tempomat na 130-140 a dál už neděláš nic - pokud to provoz dovolí, tak jen jedeš a jedeš, ve stoupání si to maximálně samo podřadí, ty jen koriguješ směr volantem.

master88

Příspěvek od master88 » 06 led 2014, 11:51

tak to je nuda i s moderním manuálem kde nahodíš (podobně jako v AT) 6ku a neřadíš... nastavíš tempomat... a popřípadě ještě adapťák a jen kroutíš volantem, v tomhle nevidím veliký rozdíl mezi ISem a civicem třeba.... ve městě je ale MT fakt opruz po tom co jsem si zvykl na AT...
Obrázek

onsad

Příspěvek od onsad » 06 led 2014, 12:21

Beaver: Díky, to mě právě hned nenapadlo to časté řazení, ale už jsem o tom četl. A co se má řadit v koloně, když ne "D"? "1", pokud tam je? Stejně tak jsem četl, když se jede hodně v kopcích a zatáčkách, tak tam dát "2", nebo "3". Je to tak?
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW

Beaver

Příspěvek od Beaver » 06 led 2014, 12:49

Já poskakuju v kolonách na 1 (někde značeno L). Ve městě jezdím většinou na trojku, dvojku používám při přejezdu nějakýho kratšího úseku, kde je blbost trápit auto na jedničce, ale zbytečný, aby zařadilo tu trojku (typicky při odjezdu z práce vyjedu z garáží a jedu k semaforu na křižovatce, úsek cca 500m). RAV4 má trojku poměrně krátkou, takže po výjezdu na rychlejší okresku zapínám O/D, u IS200 s tím problém nemám a Déčko dávám až na rychlostních silnicích při rychlostech nad 90 km/h. Dvojku do kopce bys dával spíš v případě, že bys vyjížděl nějaké pomalé stoupání, většinou je trojka absolutně v pohodě.

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin » 06 led 2014, 17:53

To pomerne ztraci smysl ten mat, kdyz bych mel takhle saskovat s pakou. Zlaty bmw step. a vys
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 06 led 2014, 19:46

Beaver píše:Já poskakuju v kolonách na 1 (někde značeno L). Ve městě jezdím většinou na trojku, dvojku používám při přejezdu nějakýho kratšího úseku, kde je blbost trápit auto na jedničce, ale zbytečný, aby zařadilo tu trojku (typicky při odjezdu z práce vyjedu z garáží a jedu k semaforu na křižovatce, úsek cca 500m). RAV4 má trojku poměrně krátkou, takže po výjezdu na rychlejší okresku zapínám O/D, u IS200 s tím problém nemám a Déčko dávám až na rychlostních silnicích při rychlostech nad 90 km/h. Dvojku do kopce bys dával spíš v případě, že bys vyjížděl nějaké pomalé stoupání, většinou je trojka absolutně v pohodě.
Až na to, že tohle platí tak pro automaty z 80. let bez elektroniky. Moderní automat ti OD mlaskne až při nějakejch 80 km/h a podřadí jen když na to dupneš, nebo zpomalíš na 60.
A vyřazovat na semaforu je největší kravina, jakou může řidič udělat. Ty spojky v automatu fungujou trošku jinak, než u manuálu. Nemaj žádnej prokluz, jsou trvale seplý. Řazení bez záběru (typicky město) tý převodovce prakticky neškodí.

Pro neznalé
1 = L = jen jednička
2 = jen dvojka
3 = D = automat řadí 1 - 3, neřadí rychloběh a nezamyká obvykle měnič
OD = automat řadí vše a zamyká měnič, když uzná za vhodné

Z toho plyne, že se normálně jezdí na OD a podřazuje se, jen když je nutnost (třeba za účelem brždění motorem z táhlýho kopce). Normální životnost automatu je vyšší, jak životnost celýho auta. Olej se doporučuje měnit co 100k km.
ObrázekObrázekObrázek
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax. Člověka žene vpřed kritika, ne pochlebování.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."

Beaver

Příspěvek od Beaver » 06 led 2014, 19:59

To platí tak nějak obecně pro všechny automaty s hydroměničem. Vyřazovat na křižovatce je samozřejmě tyranie převodovky - nechávám N v podstatě jen když vyjíždím ze dvora na zpátečku a jdu potom zavřít bránu, jindy ho nemám důvod použít. Na těch 80 to rozkulím například na Kníničské při cestě do/z práce, ovšem jsou tam semafory a úsek s padesátkou, takže tam by fakt převodovka měnič klidně zamknula.

Jo a D = 3 je blbost, 3 řadí prostě 1-3 a D řadí všechno, včetně zamykání měniče - případ automatu v IS200, kterej má na voliči 1-2-3-D-N-R-P. U mé RAV4 má volič 1-2-D-N-R a O/D vypínač, který z Déčeka udělá trojku. Obě převodovky jsou 4q. Asi si to pleteš s US automatama, který měly 3q a ta trojka potom byla byla overdrive (ale to byla myslím taky značená D). Klidně ti to v Brně můžu názorně na mých autech demonstrovat :D
Michelin píše:To pomerne ztraci smysl ten mat, kdyz bych mel takhle saskovat s pakou. Zlaty bmw step. a vys
Tos asi poněkud nepochopil automaty. A/T nejsou o tom, že vůbec nesaháš na páku, ale o tom komfortu řazení za tebe po zvolení toho správného režimu. Prostě i A/T se musí správně používat. Nějaký step-cosi u BMW mě absolutně nevzrušuje, protože v principu je to to samý, akorát ti neumožní mít v automatickém režimu nějakou kontrolu nad tou převodovkou podle aktuální situace - ve stylu "buď řaď sám a nebo mi do toho nekecej". Oproti tomu je naprosto super převodovka A650E v IS300, která má všechny režimy jako mám já PLUS režim pro manuální řazení tlačítkama na volantu PLUS řadí až neskutečně rychle i když je to klasický HDM.

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 06 led 2014, 20:17

S značením OD a D je to veselejší. Nový auta už označní OD nepoužívaj a maj jen D a pak nějaký ty nižší kvalty. Každopádně OD je vždy nejvyšší stupeň. Dřív (v době 3°) se značilo PRND21, nebo PRNDSL a tyhle převodovky obvykle lockup neměly a NIKDY neměly rychloběh (OverDrive).

Ukazovat mi nic nemusíš, sám mám dvě auta s automatama :wink:
ObrázekObrázekObrázek
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax. Člověka žene vpřed kritika, ne pochlebování.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."

Beaver

Příspěvek od Beaver » 06 led 2014, 21:23

Osobně mám podezření, že redukce ovládácích prvků u nových aut (a u automatů obzvlášť) není daná až tak vývojem jako spíš tendencí stavět auta na X let nebo kilometrů, takže když se pak vysere po záruce převodovka je už druhořadá věc, přinejlepším se vymění celá kus za kus a nazdar. Navíc ty nové automaty mají ještě víc stupňů, ergo častěji řadí, ergo vyšší opotřebení špajzky, atd. Obzvlášť, když se v tom už skoro ani nedá vyměnit ten olej.

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 06 led 2014, 21:37

O tom mi něco povídej. Všechno hnaný tím zeleným strašákem.
ObrázekObrázekObrázek

petan_250

Příspěvek od petan_250 » 12 led 2014, 14:09

Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
Obrázek

Grumble

Příspěvek od Grumble » 13 led 2014, 18:11

Nissan 350z - White FAIRLADY Z

OndraS13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS13 » 13 led 2014, 18:22

inzerát už neni k dispozici :-/
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]

Grumble

Příspěvek od Grumble » 13 led 2014, 18:38

Tak to bylo hodně ryhlé :D Ale ani se nedivím nissan 350z, EU verze, rok 2008 za 249tis je hodně dobrá cena :)
Nissan 350z - White FAIRLADY Z

Odpovědět